De mooiste eilanden van Thailand

Thailand kent ontzettend veel exotische eilanden, de één nog prachtiger dan de ander. Parelwitte stranden, een helder blauwe zee en een zeer ontspannen sfeer. De eilanden van Thailand hebben het allemaal. Dit maakt het kiezen tussen de eilanden soms lastig. Alle eilanden hebben hun eigen specialiteiten en kenmerken. Je kunt reizen naar het grote Phuket, maar ook genieten op één van de vele kleine bounty eilanden. Veruit de meeste eilanden zijn goed ontwikkeld en erg gericht op toeristen. De eilanden hebben samen één ding gemeen: het zijn allemaal paradijsjes! De eilanden hebben verschillen klimaten, waardoor er altijd een plek is waar het heerlijk weer is. Tijdens je rondreis door Thailand zal je niet alle eilanden aandoen. Op deze pagina geven we je meer informatie over de mooiste eilanden van Thailand.

Vraag gratis en onafhankelijk reisadvies aan bij VakantieXperts

Gratis reisadvies

Eilanden van Thailand op de kaart

Thaise eilanden

De eilanden van Thailand hebben allemaal hun eigen kenmerken en hun eigen specialiteiten. De ene reiziger is op zoek naar het mooiste bounty strand, het eiland waar je het beste kunt duiken, een ander komt juist naar Thailand voor de bekende Full Moon feesten. Kortom, op de Thaise eilanden kan je van allerlei activiteiten ondernemen. De eilanden van Thailand vind je zowel in het oosten van Thailand als in het westen. Welk eiland van Thailand moet je kiezen?

Vakantie naar Phuket boeken? Ontdek het aanbod van Vakantiediscounter!

Reisaanbod Vakantiediscounter

Phuket: het grootste eiland van Thailand

Phuket is het grootste en populairste eiland van Thailand. De stranden van Phuket liggen dagelijks vol met toeristen. Zeker het bekende Patong Beach is zeer geliefd. Ben je op zoek naar een rustig eiland, dan moet je niet in het gezellige Phuket zijn. Op het grootste eiland van Thailand is ontzettend veel te doen. Je vindt er leuke steden, stranden, restaurants en hotels. Op Phuket zijn veel mogelijkheden voor toeristen. Je kunt er goed uitgaan in de vele clubs en discotheken en Phuket is één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld. Lees meer op de pagina over het prachtige eiland Phuket.

Bounty eilanden: de mooiste eilanden van Thailand

Aan mooie bounty eilanden geen gebrek in en rond Thailand. Het ene eiland heeft een nog mooier strand dan het ander. Wil je tijdens je reis door Thailand helemaal tot rust komen op een wit strand met mooie palmbomen? Kies dan voor één van de volgende Thaise eilanden: Koh SametKoh TaoKoh Samui, Koh Kradan, Koh Phi Phi of Koh Lipe.

Party eilanden: ideale eilanden voor jongeren

Feesten kan erg goed op Thailand. Jaarlijks gaan er veel jongeren met een jongerenvakantie een week of meerdere weken feesten op een Thais eiland. Het land staat bekend om zijn zogenoemde Full Moon feesten. Op het eiland Koh Phangan wordt tijdens volle maan de hele nacht gefeest. Iedere maand komen duizenden mensen dit Full Moon feest meevieren. De bekendste eilanden voor een party vakantie zijn Koh Phangan en Koh Phi Phi.

Eilandhoppen in Thailand? Ontdek aanbiedingen van VakantieXperts!

Aanbiedingen bekijken

Minder toeristische eilanden van Thailand

Naast alle bekende eilanden die in vele reisgidsen staan, zijn er een heel aantal Thaise eilanden nog niet erg ontdekt door de meeste toeristen. Minder toeristische eilanden van Thailand zijn:

TIP: Benieuwd naar alle eilanden van Thailand? Bekijk de reisvorm eilandhoppen en en ontdek de verschillende bijzondere eilanden. 

Vakantie eilanden Thailand

Wil je graag een vakantie naar de eilanden van Thailand boeken? Dat kan. We zetten een aantal populaire reizen voor je op een rij. Vakanties van erkende en betrouwbare reisaanbieders. Bekijk onderstaande vakanties naar Thailand en ontdek welke reis het beste bij jou en je reisgezelschap past!

eilanden thailand vakantie

Eilandhoppen met VakantieXperts

VakantieXperts is een betrouwbare reisaanbieder die ontzettend mooie vakanties naar Thailand aanbiedt. Van rondreizen en groepsreizen tot specifieke vakanties naar de eilanden van Thailand. Bekijk de verschillende reizen van VX en ontdek hoe jouw droomreis eruit ziet. Is de reis niet helemaal naar wens of heb je überhaupt vragen over een reis naar Thailand? Vraag dan gratis reisadvies een bij VX. Zij helpen je graag en ontzettend snel!

Vakanties bekijken & Gratis reisadvies
vakantie eilanden thailand

Vakantie eilanden Thailand – NRV

NRV is een fijne reisorganisatie die indrukwekkende reizen aanbiedt. Veelal gericht op natuur en cultuur. Bekijk bijvoorbeeld deze 16-daagse groepsreis waarbij je verschillende Thaise eilanden kunt ontdekken. Je reist onder andere langs de eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui. Ontdek meer over deze bijzondere reis van NRV!

Reizen bekijken

Feiten over de Thaise eilanden

Hoeveel eilanden heeft Thailand? Thailand heeft 13 eilanden. De een bewoond en groot, de ander wat kleiner en onbewoond. Een unieke mix!

Wat is het grootste eiland van Thailand? Het grootste eiland is Phuket.

Wat is het mooiste eiland van Thailand? Dat is uiteraard erg moeilijk om te zeggen, dat verschilt erg per persoon en waar je naar op zoek bent. Maar mooie bounty eilanden van Thailand zijn onder andere Koh Phi Phi, Koh Tao en Koh Samui.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world