Koh Hong Krabi

Koh Hong Island, het onbewoond eiland bij Krabi

Koh Hong, ook bekend als Hong Island, is een onbewoond eiland in de buurt van de Thaise stad Krabi. Koh Hong behoort tot de zogenoemde Hong eilanden. Ben je tijdens je rondreis door Thailand in de buurt van Krabi, ga dan zeker op excursie naar Koh Hong. Dit unieke, onbewoonde eiland is een waar paradijs! In ongeveer een uur varen zie je het prachtige eilandje opdoemen. De mooie kalksteenrotsen, het zachte zandstrand en de helderblauwe zee. Hong Island is zowel onder buitenlandse toeristen als onder locals erg populair.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Onbewoond eiland

koh-hong-thailandZoals gezegd, Hong Island is een onbewoond eiland. Dit onbewoonde eiland is onderdeel van Than Bok Khorani Nationaal Park. Hierdoor betaal je bij aankomst op Koh Hong een kleine bijdrage (200 Baht per persoon) aan het nationale park. De enige bewoners die dit eiland kent zijn allerlei diersoorten. Dieren die je hier tegen het lijf kunt lopen zijn bijvoorbeeld hagedissen, gibbons en allerlei soorten vogels.

Reistip: Een vakantie Koh Hong boeken? Vraag gratis en vrijblijvend reisadvies aan bij de Thailandspecialist!

Faciliteiten Hong Island

Er zijn op Hong Island mogelijkheden om wat te drinken te kopen. Je kunt hier water, een biertje of andere drinken kopen. Houd er rekening mee dat dit relatief duur is. Een stuk duurder dan als je het koopt op het vasteland. Je kunt beter je eigen eten en drinken mee nemen naar het eiland en er een gezellige picknick van maken! Tevens is er een toilet aanwezig op het eiland en zijn er picknicktafels. Er zijn geen slaapaccommodaties op het eiland aanwezig, overnachten is niet toegestaan.

Op reis naar Koh Hong? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Activiteiten

hong-island-thailandEr zijn een heel aantal activiteiten te ondernemen op het onbewoonde eiland Koh Hong. Het heldere water leent zich uitstekend om te duiken en snorkelen. Tijdens het snorkelen of duiken kom je de mooiste tropische vissen tegen. Naast duiken en snorkelen zijn er nog een aantal populaire activiteiten te doen op Hong Island.

  • Zeekanoën
  • Kajakken
  • Vissen
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • 400 meter lange hike
  • Zwemmen door de lagune

Hotels & Resort

Er zijn verschillende hotels, guesthouses en resorts op Koh Hong. De hotels en appartementen zijn er in verschillende prijsklasse en met verschil in luxe. Bedenk van te voren goed wat voor hotel of resort je graag wilt. En boek op tijd. Hotels Koh Hong zijn geliefd!

Prijs vergelijken en hotel boeken

Direct een hotel of resort boeken? Dat kan! Gebruik onderstaande vergelijkingssites en vergelijk de prijzen van de verschillende hotelkamers, resorts en guesthouses. Hier heb je gegarandeerd het actuele aanbod en de beste prijzen.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Goedkope hotels

Bereikbaarheid

Koh Hong is goed bereikbaar vanaf het strand Ao Nang Beach. Vanaf Ao Nang Beach kan je met een speedboot of met een longtailboat naar Hong Island. Kaartjes voor de boottocht koop je bij een kleine kassa op het strand. Wil je met de longtailboat? Dan betaal je 2500 Baht voor een boot voor 6 personen. Het voordeel bij deze boten is dat ze meteen varen als jij ze huurt. Je hoeft niet te wachten tot de boot vol is. Je huurt de hele boot. Er zijn geen officiële vaartijden. Je kunt af en aan varen tussen 8:00-16:00.

 

photo by: NicolasVollmer

 

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world