Fietsen in Thailand tijdens Fietsvakantie

Ben je een vervend fietser? Wil je graag op fietsvakantie in een prachtig land? Overweeg dan zeker een fietsvakantie Thailand. Tijdens een fietsvakantie in Thailand kan je eindeloos fietsen door dit prachtige land in Zuid-Oost Azië. Fietsen in Thailand is de laatste jaren steeds populairder. Steeds meer toeristen nemen hun fiets mee en wagen zich op de Thaise wegen. Dit kan ook goed, want fietsen in Thailand is veilig. Uiteraard moet je met een aantal dingen rekening houden, maar daar later meer over. Op deze pagina zetten we alles wat je moet weten over een fietsvakantie in Thailand voor je op een rij. Van veiligheidsvoorschriften tot mooie fietsroutes en van tips over het verkeer tot goede reisorganisaties voor fietsvakanties.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Fietsvakantie Thailand

Een fietsvakantie Thailand is steeds populairder en erg leuk om te doen. Fietsen in Thailand laat je een totaal andere kant van Thailand zien dan alleen de bekende stranden, tempels en eilanden.Tijdens een fietsvakantie Thailand ervaar je de prachtige rijstvelden, zie je de indrukwekkende natuur. Je fietst door de binnenlanden en ervaart de echte cultuur van Thailand. Uiteraard kan je ook langs de bekende bezienswaardigheden fietsen. Een fietstrip door hoofdstad Bangkok is bijvoorbeeld een aanrader!

Thailand reizen

AsiaDirect fietsvakanties

AsiaDirect is opgericht door 2 Nederlanders en heeft ruim 15 jaar ervaring in vakanties naar Azië. AsiaDirect kent de mooiste fietsroutes van Thailand! Bekijk het aanbod avontuurlijke en unieke fietsvakanties.

Fietsvakanties bekijken

Sawadee fietsreizen

Sawadee biedt verschillende fietsvakanties naar Thailand aan. Een onvergetelijke rondreis in 14 dagen op de fiets door dit prachtige land. Naast fietsreizen in Thailand biedt Sawadee ook rondreizen, maatwerk en groepsreizen naar Thailand. De reisspecialisten kennen het land dus goed en kunnen je goed adviseren.

Fietsreis Sawadee bekijken

Reistip: Bekijk de pagina met reisorganisaties en ontdek welke aanbieder jouw ideale fietsvakantie Thailand aanbiedt. 

fietsvakantie-thailand-fietsenEigen fietsvakantie Thailand samenstellen

Naast dat je met een gerenommeerde reisaanbieder op fietsvakantie kan, kan je ook je eigen reis samenstellen. Je kunt zelf je vliegticket boeken en je eigen route uitstippelen. Zo weet je zeker dat je alles ziet wat je graag wilt zien. Tevens kan je je eigen hotelovernachtingen regelen, je eigen fietstempo bepalen en zelf de lengte van je reis kiezen. Wil je graag een 5-sterren resort, of wil je liever bij locals slapen. Als je je eigen fietsvakantie organiseert, regel je het allemaal zelf. Daarnaast kan je mooi een combinatiereis maken. Combineer bijvoorbeeld een fietsvakantie Thailand met een fietsvakantie in Laos, Cambodja of Vietnam.

Reistip: Houd de prijzen van vliegtickets goed in de gaten. Lees de tips over goedkope vliegtickets naar Thailand.

Op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Thailand? Bekijk het ruime aanbod van WTC!

Goedkoop vliegticket boeken

Hoelang op reis?

Stel je wilt je eigen fietsvakantie Thailand samen stellen, hoelang is fietsen in Thailand dan leuk? Dit hangt erg van je eigen fietservaring, je eigen vrije dagen en het budget af. De meeste fietsvakanties beginnen vanaf een 10-daagse fietstocht tot een aantal weken. Veel voorkomende fietstochten zijn:

  • 10 daagse fietstocht langs de Mae Ping rivier.
  • 15-daagse fietstocht door Zuid-Thailand.

Reistip: Combineer je fietsvakantie Thailand met een bezoek aan aangrenzende landen Laos, Cambodja, Birma of Maleisië.

Fietsen in Thailand

Fietsen in Thailand

Je kunt heel goed fietsen in Thailand. De wegen zijn overzichtelijk en goed onderhouden. Ga je de binnenlanden in, dan heb je kans op onverharde wegen. Maar over het algemeen zijn de wegen in Thailand prima. Thailand kent geen fietspaden, je fietst dus op de gewone autoweg. Dit klinkt enger en gevaarlijker dan het is. Fietsen in Thailand is meer dan alleen fietsen in het hectische en altijd drukke Bangkok. Tijdens een fietsvakantie zal je veel de binnenlanden in gaan, op zoek naar mooie rijstvelden, lokale bergvolken en het Thaise platteland.

Het is het verstandigst om je fiets van huis mee te nemen. De fietsen in Thailand kennen Thaise maten, in de meeste gevallen niet geschikt voor lange westerlingen. Zorg dat je fiets goed verlicht is en goed onderhouden, geschikte fietsonderdelen vinden in Thailand is een uitdaging! Er zijn een aantal populaire gebieden voor een fietsvakantie Thailand:

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Djoser fietsvakantie

De geheel verzorgde fietsvakanties van Djoser zijn ontzettend populair. Ga mee met de 15-daagse fietsreis door Zuid-Thailand en ontdek de prachtige stranden, natuur en cultuur. Laat de Thailand specialisten van Djoser je helpen om van deze reis, jouw droomreis naar Thailand te maken!
Fietsvakantie Djoser bekijken

Tips fietsen in Thailand

Hier volgen een aantal tips rondom fietsen in Thailand.

  • Houd er rekening mee dat je in Thailand aan de linkerkant van de weg moet fietsen. Dit went gelukkig snel en de verkeersdeelnemers houden goed rekening met fietsers.
  • Neem een goede kaart mee die up-to-date is. De vriendelijk Thai wil je graag helpen, maar begrijpt niet altijd waar je heen wilt. En niet alle wegen zijn evengoed bereikbaar.
  • Zorg dat je altijd voldoende water en zonnebescherming bij je hebt.
  • Neem vanuit Nederland voldoende bandenplak en andere onderdelen van je fiets die kapot kunnen gaan mee. In Thailand is dit niet allemaal makkelijk te vinden.

photo by: Mikael Colville-Andersen

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world