Visum en Reisdocumenten

Paspoort, Visum & Rijbewijs

Voor je op vakantie naar Thailand gaat is het belangrijk dat je de juiste reisdocumenten bij je hebt. Je zal niet de eerste zijn die niet over het juiste visum of reisdocument beschikt en dus geen reis naar Thailand kan maken. Wat heb je nodig aan reisdocumenten naar Thailand? Heb je een visum nodig naar Thailand? Al deze vragen komen aan bod.

Visum aanvragen? Bekijk de mogelijkheden om dit direct online te doen!

Visum aanvragen

Paspoort

Voor een reis naar Thailand heb je een geldig paspoort nodig. Bij aankomst moet deze nog 6 maanden geldig zijn.

Reistip: Neem altijd ook een kopie van je paspoort mee op reis. Mocht je je paspoort kwijtraken om wat voor reden dan ook, dan heb je altijd je kopie nog bij de hand.  

Visum

Voor een verblijf in Thailand van 30 dagen heb je geen visum nodig. Hierbij worden de aankomst- en vertrekdag meegerekend in de 30 dagen. Wil je langer in Thailand blijven? Tussen de 30 en 60 dagen? Dan heb je wel een visum voor Thailand nodig. Wil je langer dan 60 dagen in Thailand blijven? Dan kan je verlenging van je visum voor Thailand aanvragen bij Immigration Department. Een visum voor Thailand kan je aanvragen bij een aantal locaties:

  • Thaise ambassade in Den Haag
  • Thai consulaat in Amsterdam
  • Thaise ambassade in een ander land

Visum aanvragen? Bekijk de mogelijkheden om dit direct online te doen!

Visum aanvragen

Aandachtspunten visum aanvragen

Wil je een visum voor Thailand aanvragen? Houd dan met de volgende dingen rekening:

  • Een visum dien je 2 weken voor vertrek aan te vragen.
  • Het visum is maximaal 60 dagen geldig.
  • Het document kost €30 en dien je contant te betalen.
  • Kom je Thailand over het land binnen? Bijvoorbeeld tijdens backpacken of met de trein? Dan krijg je een visum voor Thailand van 15 dagen. Je mag dan dus 15 dagen in Thailand verblijven.

Visum voor kinderen

Reis je met kinderen naar Thailand, ook zij hebben een visum nodig. Reist het kind zonder, of met niet beide wettelijke ouders/voogden? Dan is het belangrijk dat het kind een toestemmingsbrief en kopie van het paspoort van de ouder/voogd die niet meereist meebrengt naar de aanvraag voor een visum.

Internationaal Rijbewijs

Een Nederlands rijbewijs zonder IRB (internationaal rijbewijs) is niet geldig in Thailand. Een IRB haal je eenvoudig bij een ANWB-winkel, ook als je niet lid bent. Neem je rijbewijs en een pasfoto mee. Een internationaal rijbewijs is 1 jaar geldig.

Let op: De verhuur van scooters in Thailand gaat vaak over zware scooters (50 cc). Wettelijk gezien zijn deze zwaardere scooters motoren en heb je hier een internationaal motorrijbewijs voor nodig in plaats van een internationaal autorijbewijs. 

 

Enthousiast? Boek direct je reis naar Thailand!

Reisaanbieders bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world