Reisinformatie voor Thailand

Handige reisinformatie over Thailand.

Thailand is een land in Zuidoost-Azië. Buurlanden van Thailand zijn van west naar oost: Myanmar, Laos, Cambodja en in het zuiden grenst het aan Maleisië. Thailand heeft ongeveer 68 miljoen inwoners, de meeste hiervan wonen in de hoofdstad Bangkok. Thailand, officieel Koninkrijk Thailand heette tot 1939 Siam. Sinds 1939 is het een vrij land en noemen de inwoners hun land met trots Prathet Thai: vrij land. Lees hier meer informatie over Thailand: een prachtig land met hagelwitte stranden en het metropool Bangkok.

Reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Hoofdstad

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok is met ruim 8,1 miljoen inwoners veruit de grootste stad van het land. Bangkok is een waar metropool, je vindt hier alles. Van drukke winkelstraten tot hoge kantoorgebouwen en van sloppenwijken tot chique hotels en restaurants. Tevens heeft deze bijzondere stad verschillende tempels, pretparken, musea, dierentuinen en nationale parken.

Taal

In Thailand spreekt de gehele bevolking Thai. Dit is de officiële taal in Thailand. Iedere gebied in Thailand kent zijn eigen dialect van de Thaise taal. Zo spreken de inwoners van Centraal-Thailand Siamees, dit wordt ook wel het centrale Thais genoemd. Meer in het noordoosten spreken ze het dialect Isaan. In het noorden van Thailand spreken de bewoners hun eigen talen zoals Akha, Khmer, Lahu en Mon. Wil je de Thaise taal leren? Het is een taal met toonhoogte. De hoogte en uitspraak van een woord, verandert de betekenis van het woord.

Informatie Thaise schrift

  • Het Thai heeft een eigen schrift met eigen tekens.
  • In totaal 44 medeklinkers, 32 klinkklanken en 4 toontekens.
  • Het Thaise schrift maakt geen gebruik van hoofdletters.
  • Alle woorden in een zin worden aan elkaar geschreven, zonder spaties en leestekens. Het einde van een zin herken je aan de spatie.

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Landschap ThailandLandschap

Het indrukwekkende, gevarieerde landschap van Thailand is één van de vele redenen voor toeristen om dit bijzondere land te bezoeken. Het bergachtige landschap van Thailand is erg divers. Van prachtige valleien en uitgestrekte bosgebieden tot spectaculaire watervallen en regenwouden. Bebouwde akkers met rijstvelden, witte zandstranden en uitlopers van de Himalaya maken het plaatje van Thailand helemaal compleet. Tijdens je rondreis Thailand kom je de meest uiteenlopende landschap soorten tegen. Je kijkt je ogen uit!

Klimaat Thailand

Thailand kent door de lengte van het land verschillende klimaten. Simpelweg kan je Thailand qua klimaat opdelen in 3 delen: Noord Thailand, Zuid Thailand en Centraal Thailand. Alle drie deze gebieden kennen hun eigen klimaat met eigen specifieke kenmerken. Over het algemeen kent Thailand een tropisch klimaat. Dat wil zeggen het hele jaar door warme temperaturen.

Regenseizoen

Houd tijdens het plannen van je reis naar Thailand rekening met het regenseizoen. In Thailand loopt het regenseizoen ongeveer van mei tot oktober. Waarbij gezegd moet worden: de echte regenval vindt plaats in onze zomermaanden. In juli, augustus en september valt de meeste regen in Thailand.

Beste reistijd

De beste reisperiode voor een heerlijke vakantie naar Thailand zijn overduidelijk de maanden november en december. Het weer is het aangenaamst en doordat je net na het regenseizoen reist, is de natuur mooi groen.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world