Auto huren in Thailand

Tips over auto rijden & auto huren in Thailand.

Wil je tijdens je vakantie echt vrij zijn, overweeg dan om een auto of scooter te huren tijdens je verblijf in Thailand. Met een gehuurde auto verken je dit prachtige land op je eigen tempo en ga je precies naar de plekjes waar jij graag heen wilt. Auto rijden in Thailand is wel even iets anders dan bij ons in Nederland. Bereid je van te voren dus een klein beetje voor. Met het nodige huiswerk is een auto huren in Thailand echt een aanrader! Lees op deze pagina informatie en tips over autohuur in Thailand, een auto huren in Thailand en auto rijden in Thailand.

Auto huren in Thailand? Bekijk de beste deals van TUI Cars!

Aanbiedingen bekijken

Auto huren in Thailand

Er zijn in Thailand verschillende autoverhuurbedrijven, waar je vanuit Nederland een auto kunt huren. Iedere autohuur in Thailand kent zijn eigen regels wanneer je wel en niet een auto mag huren. Het is aan te raden om gebruik te maken van professionele autohuur Thailand. Er zijn genoeg gerenommeerde autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. Zorg dat de verzekeringen goed geregeld zijn. Bekijk verder goed of de kilometers apart berekend worden en naar de locaties van ophalen en inleveren.

Het makkelijkste is als je de auto in Nederland al geregeld hebt. Op de volgende website huur je eenvoudig vanuit Nederland een huurauto voor in Thailand:

TUI Cars

Wil je graag goedkoop een auto huren in Thailand? Bekijk dan het ruime aanbod huurauto’s van TUI Cars. Rijd onbezorgd door het mooie Thailand en ontdek de vele mooie steden en eilanden. Bekijk de beste deals bij TUI Cars.

Huurauto’s bekijken

Sunny Cars

Vergelijk bij welke aanbieder jouw huurauto het goedkoopst is. Sunny Cars biedt een heldere vergelijkingssite met fijne en duidelijke opties. Bekijk het ruime aanbod aan autoverhuur in Thailand. Sunny Cars: Zoek, vergelijk & bespaar!

Auto huren

 

Locaties

Je kunt in Thailand op ontzettend veel plekken een auto huren. Sowieso op alle vliegvelden, maar ook op bij alle populaire bestemmingen vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Populaire plekken om een auto te huren in Thailand zijn:

 • Bangkok
 • Phuket
 • Ayutthaya
 • Chiang Mai
 • Hua Hin
 • Koh Samui
 • Krabi

Tips & Voorwaarden autohuur Thailand

Er zijn een aantal tips en aandachtspunten bij een auto huren in Thailand.

 • Sommige verhuurders verhuren alleen een auto aan toeristen vanaf 21 of 23 jaar.
 • Niet alle verhuurders staan het toe dat je met de huurauto heel Thailand doorrijdt. In sommige gevallen dien je in een bepaalde provincie of streek te blijven. Vraag dit goed na voordat je een auto huurt.
 • Neem een kopie van je paspoort mee naar het verhuurbedrijf. Zorg ervoor dat jij je eigen paspoort bij je houdt.

Rijbewijs

Autoverhuurbedrijven mogen een huurauto alleen aan mensen meegeven met een geldig rijbewijs. Zorg dus altijd dat je je rijbewijs bij je hebt. Verder is het aan te raden om een internationaal rijbewijs aan te schaffen voor je vakantie in Thailand. Deze kan je op vertoon van je Nederlandse rijbewijs bij de ANWB winkel halen.

Leeftijd

Verhuurders kunnen er voor kiezen om een huurauto alleen te verhuren aan personen ouder dan 23 jaar. Dit verschilt per verhuurbedrijf. Vraag dit altijd even goed na. Daarnaast kan het ook zo zijn dat ze extra geld in rekening brengen bij bestuurders onder de 23 of 21 jaar. Houd dit goed in de gaten bij het opstellen van je budget voor de vakantie!

Auto huren in Thailand? Bekijk de beste deals van Sunny Cars!

Aanbiedingen Sunny Cars

Auto rijden in Thailand

Auto rijden in Thailand is ietwat chaotisch. Zeker in grote steden en bij toeristische attracties kan het flink druk en onoverzichtelijk zijn. De tuktuk’s vliegen je om de oren, overal scheuren brommers tussendoor en je hebt zelfs kans om een olifant op de weg tegen te komen. Bereid je dus voor op chaotisch auto rijden in Thailand. Het wegdek is op de meeste plekken goed onderhouden en goed berijdbaar.

Tips auto rijden in Thailand

 • In Thailand rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg.
 • De maximum snelheid op Thaise snelwegen is 100 km/u. Binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid 60 km/u en buiten de bebouwde kom 80 km/u.
 • Parkeer je huurauto nooit zomaar aan de kant van de weg. Je krijgt vrij makkelijk een boete voor fout parkeren. Parkeer de auto liever bij een grote shopping mall in de parkeergarage of in de parkeerplekken bij je hotel of resort.
 • Zorg dat je altijd een goede wegenkaart bij je hebt. In principe staan alle verkeersborden in het Thais en in het Engels aangegeven. Maar dit is helaas niet in alle gevallen zo.
 • Laat je  niet verrassen door spookrijders. Zowel brommers als auto’s rijden in Thailand vaak tegen het verkeer in.

Overdag veilig, rijd niet ’s nachts

De hamvraag blijft, is het veilig om als toerist een auto te huren in Thailand? Als je goed voorbereid de weg op gaat en goed op let in het verkeer, is auto rijden in Thailand zeker goed te doen. Houd rekening met de tips hierboven beschreven en probeer ’s avonds autorijden te vermijden. Dit heeft 2 redenen:

 • Niet alle auto’s zijn goed verlicht.
 • Vrachtwagenchauffeurs rijden vaak ’s nachts, oververmoeid door. Zij zijn dan niet meer in beste doen en hebben niet altijd even veel respect voor personenauto’s.

Auto huren in Thailand? Bekijk de beste deals van TUI Cars!

Aanbiedingen bekijken

Auto huren met chauffeur

Zie je het niet zitten om zelf auto te rijden in Thailand? Dan kan je overwegen om een auto te huren met chauffeur. Dit is in Thailand zeer gebruikelijk. De chauffeur brengt je overal heen, waar je maar heen wilt. Zo hoef jij je niet in het drukke Thaise verkeer te wagen en kom je toch op al je bestemmingen. Ideaal!

Auto of scooter huren

Naast een auto huren, kan je in Thailand ook heel eenvoudig een scooter huren. Je zult versteld staan hoeveel scooters je in dit land ziet rijden. Een scooter kan je eenvoudig bij je hotel of resort huren. Dit kan gewoon ter plaatsen. Het grote voordeel aan een scooter huren in Thailand is dat je nog flexibeler bent dan met de auto. Er zijn in Thailand verschillende wegen die niet goed toegankelijk zijn voor auto’s, maar wel voor scooters.

 

photo by: Tak H., null0, JunpeiAbe

 

Autohuur Thailand - Verkeer Auto rijden in Thailand

 

Enthousiast? Huur eenvoudig een auto!

Direct huren
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world