Beste reistijd Thailand

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie naar Thailand?

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Thailand? Dat hangt erg af van verschillende factoren. De beste reisperiode is bijvoorbeeld afhankelijk van de plek in Thailand die je wilt bezoeken. Een andere belangrijke factoor is natuurlijk het klimaat en het regenseizoen. Als laatste vinden we het ook belangrijk om de feestdagen mee te nemen. Al deze factoren hebben invloed op wat voor jou de beste reistijd voor een reis naar Thailand is. We lopen alle bovengenoemde onderwerpen langs.

Reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste deals!

Aanbiedingen bekijken

Klimaat en beste reistijd Thailand

Als je een reis naar Thailand boekt is het klimaat een belangrijke factor op rekening mee te houden. Een belangrijke factor als het gaat om de beste reistijd. Over het algemeen valt te stellen dat de wintermaanden qua klimaat de beste reistijd is. In de maanden november t/m april is het weer het aangenaamst. Je hebt de minste kans op hitte en tevens reis je dan buiten het regenseizoen. Houd er deze periode wel rekening mee dat veel toeristen de wintermaanden uitzoeken om richting Thailand te reizen. Het kan er dus flink druk zijn.

Regenseizoen

Voor veel toeristen klinkt het regenseizoen niet als de beste reistijd naar Thailand. Het regenseizoen valt grofweg van mei t/m oktober. Deze maanden kan het flink regenen. Iedere dag is er kans op een bui van zo’n 2 uur. Toch is dit niet per se de slechtste tijd voor een reis naar Thailand. Het land is dan namelijk op zijn mooist. Alles staat in bloei, waardoor je letterlijk alles in bloei ziet.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Feestdagen

Houd tijdens het plannen van je reis ook rekening met de lokaleĀ feestdagen in Thailand. Op Thaise feestdagen zijn de meeste officiĆ«le gebouwen gesloten en ook winkels zijn vaak niet open. Wil je graag onderdompelen in de Thaise cultuur? Dan is het een aanrader om een nationale feestdag op te nemen in je reisschema. Ontdek een overzicht van alle nationale feestdagen in Thailand.

Hoogseizoen

Als het gaat om vakanties naar Thailand is er een duidelijk hoogseizoen aan te wijzen. De winter, van ongeveer november t/m april is het hoogseizoen in Thailand. Veel toeristen bezoeken dan het land. Dit betekent dat het erg druk kan zijn bij de verschillende bezienswaardigheden. Ook betekent dit dat de prijzen van hotels, resorts, hostels en restaurants duurder kan zijn dan in het laagseizoen. Houd hier dus rekening mee tijdens het boeken van je vakantie!

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world