Vakantie Koh Phi Phi

Bountystranden, wuivende palmbomen en helderblauw water!

Koh Phi Phi, of de Phi Phi-eilanden, is een eilandengroep van 6 eilanden aan de westkant van Thailand. Deze Thaise eilanden behoren tot de provincie Krabi. De Phi Phi-eilanden zijn werkelijk prachtig. Waar je ook om je heen kijkt, overal zie je prachtige bountystranden, een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Een vakantie Koh Phi Phi is dan ook een echte aanrader. Zeker als je houdt van strand, zon en heerlijk ontspannen. Lees alles over een Koh Phi Phi vakantie.

Reis naar Koh Phi Phi boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Koh Phi Phi vakantie

Een vakantie Koh Phi Phi is de laatste jaren erg populair. Verschillende doelgroepen bezoeken de prachtige Thaise eilanden. De eilanden zijn op verschillende manieren te bezoeken tijdens een vakantie. Je kunt de Phi Phi-eilanden als dagtrip of excursie bezoeken vanaf de nabijgelegen gebieden Phuket en Krabi. Maar je kunt ook langer op de eilanden verblijven en er echt een vakantie Koh Phi Phi van maken. De meest voorkomende vakantievormen voor een Koh Phi Phi vakantie zijn:

Vakanties & Reizen

Ben je overtuigd? Wil je tijdens je rondreis door Thailand graag een tussenstop maken op Koh Phi Phi? Of wil je zelfs een hele vakantie op deze heerlijke eilanden doorbrengen? Dat kan. We hebben verschillende reizen voor je geselecteerd. Vakanties van verschillende reisaanbieders, zodat je hier zelf een keuze in kunt maken. Bekijk de verschillende reizen en ontdek welke reis het beste bij jouw wensen past!

Phi Phi-Eilanden

De Phi Phi-eilanden bestaat uit 6 eilanden. Tijdens een Koh Phi Phi vakantie kan je ze allemaal bezoeken. Van noord naar zuid en zijn dit:

 • Koh Yung (Mosquito Island)
 • Koh Mai Pai (Bamboo Island)
 • Koh Phi Phi Don
 • Koh Phi Phi Lee
 • Koh Bida Nai
 • Koh Bida Nok

Wil je de paradijselijke eilanden ontdekken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbieders bekijken

Koh Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don is het grootste en tevens enige bewoonde eiland van de eilandengroep. Dit grootste eiland bestaat eigenlijk uit 2 losse eilanden die met elkaar zijn verbonden door een dunne strook zand. Op deze strook vind je de meeste hotels en resorts en het grootste dorp van het eiland. Verder vind je op dit eiland verschillende stranden en een bijzonder uitkijkpunt. Na een pittige klim kom je op een prachtig uitzichtpunt vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de verbindende zandstrook.

Koh Phi Phi Lee

Het eiland Koh Phi Phi Lee is vooral bekend vanwege de de film The Beach. De film met Leonardo DiCaprio is deels opgenomen op dit onbewoonde eiland van Thailand. Hierna stroomde de toeristen naar het populaire Maya Beach. Terecht dit strand is werkelijk prachtig en ontzettend idyllisch. Hoe ziet voor jou het perfecte bountystrand eruit? Vermenigvuldig dat maar met 3. Werkelijk, Maya Beach is prachtig. Een wit zandstrand, romantische longtailboten en een heldere zee ommuurd door indrukwekkend rotspartijen. Alles klopt hier in deze baai!

Koh Mai Pai (Bamboo Island)

Het kleine eilandje Koh Mai Pai is het bezoeken zeker waard. Dit kleine paradijsje is nog niet zo ontdekt door het massatoerisme. Bamboo Island ligt op zo’n 7 kilometer varen vanaf het grote Koh Phi Phi Don. Wil je tijdens je vakantie echt helemaal tot rust komen, bezoek dan zeker Bamboo Island. Je vind hier enkel 1 kleine bar waar je drinken en eten kunt kopen. Voor de rest is het hier stil en rustig.

Vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Activiteiten tijdens vakantie

Tijdens je vakantie Koh Phi Phi kan je verschillende activiteiten ondernemen op de eilanden. De meeste toeristen komen voor de rust en de indrukwekkende zandstranden. Aan de stranden kan je lekker ontspannen, zwemmen in de zee of een potje volleybal, voetbal of beachball spelen. Wil je ook iets anders doen dan alleen maar aan het strand liggen? Dat kan! Populaire activiteiten tijdens de vakantie naar deze eilandenarchipel zijn:

 • Duiken
 • Snorkelen
 • Zeilen
 • Varen
 • Wandelen
 • Hiken

Duiken en Snorkelen

De Phi Phi-eilanden worden omgeven door prachtig koraalrif. De onderwaterwereld in de omgeving van de eilanden is erg mooi. Veel mooie, tropische vissen, scheepswrakken en zelfs haaien kan je tegenkomen als je gaat duiken of snorkelen. Wil je graag duiken of snorkelen tijdens je vakantie naar Thailand? Doe dit dan tijdens je verblijf op de Phi Phi-eilanden. Er zijn veel duikscholen op de eilanden. Deze zijn zowel voor beginnende duikers als meer ervaren erg geschikt. Zij willen je graag helpen. De mooiste duiklocaties van Koh Phi Phi zijn:

 • Hin Bida
 • King Cruiser Wrak
 • Anemone Reef

Klimaat Phi Phi-eilanden

De Phi Phi-eilanden kennen een tropisch moessonklimaat. Dit klimaat kenmerk zich door hoge temperaturen en het kenmerkende regenseizoen. De temperaturen op de Phi Phi-eilanden zijn het gehele jaar rond de 30°C met uitschieters naar 35°C. De regenperiode vindt op de Phi Phi-eilanden plaats in de maanden mei t/m november. Een vakantie Koh Phi Phi is dan niet aan te raden. Al moet gezegd worden: het regenseizoen betekent niet de hele dag regen. Dus mocht je toch een vakantie plannen tijdens deze regenperiode, onthoud dan dat het het meestal 1 keer hevig regent per dag. Gelukkig niet de hele dag. De beste reistijd voor een Koh Phi Phi vakantie zijn onze wintermaanden december t/m begin maart. Het weer is dan het aangenaamst en je hebt de minste kans op regen.

Reis naar Koh Phangan boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Hotels en resorts

Er zijn ontzettend veel verschillende hotels en resorts op deze eilandengroep. Van luxe resorts tot goedkope hotels en hostels. Er is voor ieder wat wils. We zetten een aantal populaire hotels en resorts voor je op een rij. Inclusief een linkje zodat je direct de hotels kunt bekijken en vergelijken.

TIP: Vergelijk alle hotels op Momondo & Agoda.nl.

photo by: IlseReijs, MarkFisher, dany13, CaitrianaNicholson

 

Enthousiast? Bekijk populaire vakanties naar Thailand!

Reisaanbieders bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world