Surfen in Thailand

Surfen in Thailand is de laatste jaren steeds populairder. Golfsurfen, windsurfen en kitesurfen, in Thailand kan het allemaal. Er zijn verschillende goede surfspots te vinden. Zowel voor ervaren surfers als voor beginners zijn er golven te vinden. Thailand grenst in het oosten aan de Andaman Zee en ten westen ligt de Golf van Thailand. Bij beide zeeën zijn prima surfspots voor iedereen. Op deze pagina geven we je onafhankelijk advies over surfen in Thailand. Van populaire surfplekken tot de beste reisperiode.

Kitesurfen, windsurfen & golfsurfen

Surfen in Thailand kan op allerlei verschillende manieren. Of je nu een fan bent van kitesurfen, graag wil leren golfsurfen of juist windsurfen onder de knie wilt krijgen, in Thailand kan het allemaal. De golven bij Thailand lenen zich voor alle vormen van surfen. Je kunt de materialen huren op het strand, dus je kunt op het laatste moment nog kiezen tussen kitesurfen, golfsurfen of windsurfen.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Populaire surfspots

Er zijn verschillende leuke surfspots in Thailand waar je heerlijk kunt surfen. Het populaire Phuket is één van die surfplekken. Zeker in de rustige maanden op Phuket, april t/m november, kan je ontzettend goed surfen op Phuket. Andere populaire plekken om te surfen in Thailand zijn:

Surfen in Phuket

Phuket is de populairste surfplek van Thailand. Mede doordat Phuket überhaupt het populairste eiland van het Zuid-Oost Aziatische land is, maar ook door de perfecte surfomstandigheden. Je vindt hier mooie golven, een fijn klimaat en een ontspannen golfsfeer. Surfen in Phuket kan op verschillende stranden, maar de populairste stranden vind je in het westen van het eiland. De meest populaire stranden voor surfen in Phuket zijn:

  • Kata Beach
  • Kalim Beach
  • Kamala Beach
  • Surin Beach
  • Nai Harn Beach

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Beste periode voor surfen Thailand

 

surfen-thailand

In Thailand surfen kan het beste in het laagseizoen. Het is dan het minst druk op het strand, waardoor je lekker de ruimte hebt. Maar bovenal wordt de zee wat ruiger in de maanden mei t/m oktober. In sommige gevallen is de zee zelfs zo ruig dat de stranden gesloten zijn voor zwemmers. De ideale periode voor jouw surfvakantie! Je hebt in het laagseizoen geen last van zwemmers in de zee, waardoor het ook voor de minder ervaren surfers een perfecte periode is. Kortom; de perfecte periode om te leren surfen in Thailand.

Materiaal huren

Surfen in Thailand is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Dit zien ook lokale ondernemers. Op bijna alle stranden kan je inmiddels surfplanken, wetsuits en andere benodigdheden huren. Zo hoef je dit dus niet met het vliegtuig mee te nemen naar Thailand.

Leren surfen tijdens surfles

Wil je graag leren surfen in Thailand tijdens professionele surfles? Dat kan. Bij verschillende populaire surfspots zijn surfscholen waar ze surflessen aanbieden. Hier kan jij op je eigen tempo leren surfen. Vaak kan je eerst een proefles nemen, voordat de gehele lessenperiode wordt ingepland. Zo kan je eerst samen met je surfleraar je niveau bepalen en vervolgens door middel van een aantal surflessen, goed leren surfen.

photo by: linvoyage

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken