Railay Beach

 

Strand, klimmen en ontspannen

Railay Beach is zonder twijfel één van de mooiste stranden van Thailand. Misschien zelfs wel het mooiste strand van het land. De helder blauwe zee, de kleine eilandjes aan de horizon en de enorme kliffen die vanuit het water rijzen. Een prachtig gezicht! Railay Beach ligt op het kleine schiereiland Railay in het zuiden van Thailand en is alleen per boot bereikbaar. Laat je niet weerhouden! Dit strand is ontzettend mooi, idyllisch en rustig. Er zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Naast natuurlijk heerlijk tot rust komen en genieten van het strand kan je ook snorkelen, zwemen en klimmen.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Railay in Krabi

Railay BeachRailay Beach ligt op het schiereiland Railay, in het zuiden van Thailand in de provincie Krabi. Krabi staat bekend om de prachtige stranden en kalkstenen kliffen. Krabi is onder andere erg populair onder klimmers. Veel klimmers komen naar Krabi voor de geweldige kliffen en rotsen. Railay kent 4 verschillende stranden die allemaal de moeite waard zijn:

  • Railay West
  • Railay East
  • Ao Phra Nang
  • Ton Sai

Alle stranden zijn met elkaar verbonden door een voetpad. Zo kan je lopend van strand naar strand en op alle stranden genieten!

Railay West

Het strand in het westen van Railay heet officieel Railay West, maar staat beter bekend als Railay Beach. Op alle ansichtkaarten, Google afbeeldingen en in alle reisgidsen over Thailand vind je afbeeldingen van dit prachtige strand. Railay Beach is een echt paradijsje. Het mooie strand, de helder zee en de palmbomen maken het tot een plek waar je geweest wil zijn tijdens je vakantie op Thailand.  Er zijn verschillende eetgelegenheden op het strand aanwezig, maar deze zijn wel aan de dure kant.

Krabi - Railay BeachReistip: Ben je met kinderen op vakantie in Thailand? Ook dan is Railay Beach een geschikt strand! Het strand loopt geleidelijk het kalme water in.

Railay East

Railay East is het minst populaire strand van de 4. Het strand in het oosten bestaat uit een kiezelstrand met vele mangrove. Hierdoor is het moeilijk om een lekker ontspannen duik te nemen of even lekker tot rust te komen op het strand. Toch is er wel degelijk van alles te doen in Railay East. Je vindt hier veel restaurants, bars en slaapgelegenheden en je kunt hier lekker wandelen en genieten van de reggae sfeer die hier heerst.

Reistip: Klim tijdens je wandeling op dit strand Railay naar het Railay Viewpoint. Hier krijg je prachtige vergezichten!

Railay Beach ontdekken? Ontdek de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Ao Phra Nang

Ao Phra Nang is wel weer een mooi strand waar je fijn kunt ontspannen en onthaasten. Bij aankomst zie je fanatieke klimmers aan de rotsen bungelen en aapjes uit de handen van toeristen eten. Dit strand bestaat uit mooie kliffen en rotsen. Midden tegenover het strand ligt een enorme rots waar veelvuldig omheen gevaren wordt.

Reistip: Op sommige kaarten en in verschillende reisgidsen wordt dit strand aangeduid als Pra Nang Beach of Hat Tham Phra Nang. Vergis je dus niet. 

Ton Sai - RailayTon Sai

Ton Sai is wat moeilijker te bereiken. Je moet eerst zo’n 10 minuten wandelen vanaf Railay Beach door de jungle. Maar eenmaal aangekomen is het een prachtig strand. Dit strand is vooral populair onder klimmers en backpackers.

Overnachten

Je kunt je prima meerdere dagen vermaken aan de stranden van Railay. Er zijn meerdere activiteiten te ondernemen zoals snorkelen, klimmen en heerlijke zwemmen in de zee. Aan alle stranden zijn verschillende slaapgelegenheden waar je kunt overnachten. Van een luxe hotel of resort tot een goedkoper guesthouse. De mooiste maar tegelijk ook duurste hotels en appartementen vind je in het westelijke gedeelte. De goedkoopste hotels en guesthouses vind je bij Ton Sai en Railay East.

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

klimmen-thailandKliffen en rotsen beklimmen

Als je een dag of een paar dagen naar Railay bij Krabi gaat, kom je waarschijnlijk om te ontspannen en te genieten van het mooie strand. Er zijn volop activiteiten te ondernemen in dit gebied van Thailand. Je kunt hier bijvoorbeeld erg goed klimmen. Veel ervaren klimmers kiezen deze kant van Thailand vanwege de mooie kalkstenen kliffen en rotsen. Ook als niet ervaren klimmer kan je hier goed terecht. Er zijn genoeg mensen aanwezig die je graag van alles willen leren over klimmen en het beklimmen van de rotsen. Ga tijdens het klimmen en klauteren door de natuur op zoek naar de geheime lagune!

Vervoer naar Railay Beach

Railay Beach ligt tussen Krabi en Ao Nang. Je kunt Railay Beach bereiken met de boot. Neem bijvoorbeeld vanaf Ao Nang een taxiboot richting het strand. De overtocht duurt ongeveer 15 minuten en is onderweg al prachtig. Onderweg kom je al enorm mooie vergezichten tegen. Langzaam stijgen de kalkstenen kliffen zich op vanuit het water en zie je allerlei mooie eilandjes aan de horizon verschijnen. Werkelijk een prachtig gezicht! Vanaf Railay gaan er ook boten naar populaire bestemmingen van Thailand zoals Phuket en Koh Phi Phi.

 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world