Vakantie Chiang Rai

Chiang Rai is een rustige, maar erg gezellige stad in het noorden van Thailand. In totaal kent de hoofdstad van de gelijknamige provincie zo’n 199 duizend inwoners. De stad Chiang Rai is vooral bekend vanwege de witte tempel, maar er zijn nog meer redenen voor een vakantie naar Chiang Rai. De Thaise stad kent een ontzettend leuke avondmarkt, gezellige restaurantjes en bars en een heel aantal bezienswaardigheden naast de witte tempel. Een andere populaire activiteit in deze stad is een trekking of trektocht. Vanaf Chiang Rai vertrekken er verschillende trektochten door de bergen en de prachtige natuur. Chiang Rai ligt zo’n 180 kilometer noordelijker dan de stad Chiang Mai en is vanaf deze stad goed te bereizen. Lees meer tips en info over een vakantie in Chiang Rai.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie Chiang Rai

Een vakantie naar Chiang Rai is vanwege verschillende redenen een aanrader. Niet voor niets gaat bijna iedere rondreis door Thailand langs deze mooie en gezellige stad. Wat te denken van de prachtige natuur in de omgeving. Chiang Rai ligt middenin een bergachtig gebied, maar er zijn ook verschillende bebouwde akkers in de omgeving. Overal waar je kijkt heb je prachtige uitzichten, bijna iedere plek is fotowaardig. Naast deze indrukwekkende natuur kent de stad een enorme trekpleister: Wat Rong Khun. Deze witte tempel is een must als je in Thailand bent. Ook al denk je helemaal klaar te zijn met alle tempels in Thailand, deze is werkelijk majestueus en zeker het bezoeken waard. Andere redenen voor een vakantie Chiang Rai zijn:

 • Trekking van één of een paar dagen. Wandelen door de indrukwekkende natuur in dit gebied van Thailand.
 • Alle tempels in Chiang Rai.
 • Goedkoop. Ook voor Thaise begrippen is dit een goedkope stad. Je betaalt ongeveer een derde van de prijs voor een hotel hier in plaats in vergelijk met Bangkok.
 • Vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Reistip: Bekijk de pagina over Reisbureau’s en Reisorganisaties. Ontdek welke reisaanbieder jouw ideale vakantie Chiang Rai aanbiedt. 

Witte tempel: Wat Rong Khun

Wat Rong Khun in Chiang RaiDe Witte tempel in Chiang Rai is ongetwijfeld één van de grootste trekpleisters van deze bijzondere Thaise stad. De Witte tempel, officieel Wat Rong Khun genaamd, is in 1997 ontworpen door Chalermchai Kositpipat. De Witte tempel is een moderne, boeddhistische tempel waar nog steeds aan gebouwd wordt. Naar verwachting is het tempelcomplex in 2070 volledig afgerond. Als de tempel helemaal klaar is, zal deze uit 9 gebouwen bestaand. Allen met een unieke betekenis en schoonheid. Laat je overigens niet weerhouden om nu, tijdens de bouw, de Witte tempel in Chiang Rai te bezoeken. De tempel hoe die er nu uitziet is prachtig om te bezoeken tijdens je vakantie Chiang Rai. Wat Rong Khun is geheel in het wit gebouwd, dit laat de reinheid van Boeddha zien. Het witte mozaïek glas, wijst naar de wijsheid van Boeddha.

Openingstijden & Prijzen

De Witte tempel is iedere dag geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur. Een bezoek aan de tempel is gratis. Het wordt gewaardeerd als je een kleine donatie doet.

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Chiang Rai bezienswaardigheden

Naast Wat Rong Khun heeft Chiang Rai nog een aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn tijdens je reis naar het noorden van Thailand. Andere leuke bezienswaardigheden in Chiang Rai zijn:

 • Thanalai Road
  Iedere zaterdagavond vindt de Walking Street plaats. Thanalai Road wordt afgezet en overal op straat worden allerlei lokale producten verkocht. Verder kan je genieten van live muziek en het heerlijke Thaise eten.
 • Mae Salong Mountains
  Ongetwijfeld een van de mooiste bezienswaardigheden bij Chiang Rai is de Mae Salong Mountains. Op dit prachtige uitzichtspunt heb je een mooie uitzicht over de theeplantages.
 • Nam Tok Khun Korn
  Nam Tok Khun Korn is de grootste waterval van Chiang Rai van maar liefst 70 meter.
 • Gouden Driehoek
  Vanuit Chiang Rai kan je de Gouden Driehoek bezoeken. De Gouden Driehoek is het drielandenpunt waar Thailand, Birma en Laos bij elkaar komen.
 • Clock Tower
  De gouden Clock Tower wordt gebruikt als rotonde, maar is zeker in de avond meer dan dat. Iedere dag om 19:00, 20:00 en 21:00 uur vindt er een mooi lichtshow plaats.
 • Night Bazaar
  Vanaf zonsondergang tot ongeveer 24 uur vind je in het centrum van de stad de zogenoemde Night Bazaar. Een markt vol kraampjes met Thaise souvenirs en kleding. Naast leuke hebbedingetjes kan je ook allerlei Thaise lekkernijen kopen. Zoals gefrituurde insecten en andere heerlijke maaltijden.

Wat te doen

Tempel Chiang Rai ThailandWat te doen in Chiang Rai? Gelukkig is er veel te doen in het indrukwekkende Chiang Rai. Er zijn tal van bezienswaardigheden die hierboven al kort besproken. Maar naast de bezienswaardigheden zijn er nog een aantal leuke activiteiten om te doen in en rond Chiang Rai:

 • Tempels bezoeken. Er zijn verschillende mooie tempels in de stad en in de omgeving van Chiang Rai. Bezoek bijvoorbeeld de Wat Phra That Doi Tung, Wat Huai Pla Kung en Doi in Cee.
 • Fiets huren. Op de fiets kan je een stad altijd net op een andere manier ontdekken. Ontdek Chiang Rai eens vanaf de fiets. Je kunt grotere afstanden afleggen waardoor je meer kunt zien.
 • Bezoek de grotten van Wat Tham Pla.
 • Thee proeven. In de omgeving van Chiang Rai zijn ontzettend veel theeplantages. Houd je van thee? Grijp dan zeker je kans op één van de vele theeplantages.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Bereikbaarheid

De stad in Chiang Rai in het noorden van Thailand is goed bereikbaar vanuit Chiang Mai. Daarnaast kan je ook vanuit Bangkok vrij eenvoudig in Chiang Rai komen. We zetten de meest gebruikte openbaar vervoer opties voor je op een rij.

Bus

De meeste toeristen komen met de bus naar Chiang Rai. Dit is veruit de goedkoopste optie. Je kunt de bus naar Chiang Rai pakken vanuit:

 • Chiang Mai (ongeveer 7 uur)
 • Sukhothai (ongeveer 8 uur)
 • Bangkok (ongeveer 12 uur)
 • Mae Sot (ongeveer 12 uur)

Vliegtuig

De snelste manier om in Chiang Rai te komen is met het vliegtuig. Er vliegen dagelijks vluchten van Bangkok naar Chiang Rai. Dit hoeft overigens niet bijzonder duur te zijn. Je kunt vliegtickets vanaf ongeveer €30 vinden van Bangkok naar Chiang Rai.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world