Klimaat in Thailand

Veel toeristen gaan op vakantie naar Thailand vanwege het heerlijke klimaat. Terecht, gedurende bijna het hele jaar is het goed weer in het zuiden van Azië. Thailand kent een tropisch klimaat dat wil zeggen, veel warme dagen en kans op hoge luchtvochtigheid. Tijdens een reis naar Thailand zal je veel te maken hebben met tropische temperaturen. Het is in Thailand altijd tussen de 25°C en 40°C. Houd er rekening mee dat het, zeker in het zomerseizoen erg klam kan aanvoelen. Lees hier alles wat je moet weten over het klimaat inThailand.

Thailand ontdekken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Tropisch klimaat

Het tropische klimaat in Thailand is op te delen in verschillende 3 seizoenen

November t/m Februari

Van ongeveer november t/m februari kent Thailand een droog seizoen, de Thaise winter. Vergis je niet, de winter in Thailand is verre van koud. De winter in Thailand kent temperaturen tussen de 22 en 32 °C. Voor veel toeristen is dit de ideale reisperiode voor een reis naar het prachtige land. Tussen november en februari heb je de minste kans op regen en de temperaturen zijn erg aangenaam. Tevens is de luchtvochtigheid in het droge seizoen vrij laag. Hierdoor is het niet zo benauwd als dat het in het hete seizoen is.

Maart t/m Juni

De maanden maart t/m juni zijn in Thailand de zomermaanden. De temperaturen zijn deze periode enorm hoog. De warmste maand van het seizoen is april, dagen met 40°C zijn dan geen uitzondering. Tevens is de luchtvochtigheid erg hoog in deze periode van het jaar. Dit betekent dat het erg benauwd kan aanvoelen.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Mei t/m Oktober

Een belangrijk onderdeel van het klimaat in Thailand is het Thaise regenseizoen. Het regenseizoen loopt grofweg van mei t/m oktober. Tijdens het regenseizoen valt er iedere dag een flinke regenbui van 1 à 2 uur. Meestal aan het eind van de middag. Om deze (stort)bui heen is het weer zeer aangenaam. De regen zorgt voor wat verkoeling tijdens de verder hoge temperaturen. Gemiddeld wordt het tijdens het regenseizoen tussen de 25°C en 32°C.

Beste reisperiode

Wat is dan de beste reisperiode voor een reis naar Thailand? Uiteraard ligt dat erg aan de locatie van je reis. Maar over het algemeen valt te stellen dat de wintermaanden de meest ideale omstandigheden bieden voor een heerlijke vakantie in Thailand. Het weer is dan het aangenaamst en de temperaturen voelen prettig aan.

Luchtvochtigheid in Thailand

Thailand kent een hoge luchtvochtigheid. Dit betekent dat er relatief veel vocht in de lucht hangt. De gemiddelde luchtvochtigheid in Thailand is zo’n 80%. Dit verschilt wel erg per periode. Zo is de luchtvochtigheid in de maanden september en oktober het hoogst, gemiddeld zo’n 85%. Terwijl in de maanden december en januari is dit zo’n 75%.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world