Vakantie Patong Beach in Phuket

 

Het populairste strand van Phuket

Patong Beach behoort tot één van de mooiste stranden van Phuket. Sommigen vinden het zelfs het mooiste strand van heel Thailand. Daar zit zeker wel wat in. Patong Beach kent een prachtig, breed wit zandstrand, waar je de hele dag kunt zonnen, zwemmen en ontspannen. Om je heen staan wuivende palmbomen en de zee is super helder met een heerlijke watertemperatuur. Aan de rand van het strand vind je tal van clubs en bars waar je een drankje kunt drinken en waar het ’s avonds erg gezellig druk is. Kortom; Patong Beach op Phuket mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie naar Thailand!

Dit prachtige 3,5 km lange strand vind je in het westen van het Thaise eiland Phuket. De tsunami op 26 december 2004 heeft dit prachtige strand toentertijd totaal verwoest, maar inmiddels is het gelukkig weer helemaal opgebouwd.

Vakantie naar Patong Beach boeken? Ontdek de goedkope vakanties van Vakantiediscounter!

Goedkope vakanties bekijken

Vakantie Patong Beach

Door de populariteit van dit strand zijn er veel reisorganisaties die een vakantie Patong Beach aanbieden. Een vakantie naar dit strand kan er op verschillende manieren uitzien. Je kunt ervoor kiezen om je gehele vakantie op dit prachtige strand door te brengen. Dan is Patong Beach je uitvalsbasis. Zo kan je iedere dag lekker naar het strand en kan je af en toe een excursie doen in de buurt. Een andere mogelijkheid is om tijdens je rondreis door Thailand dit strand op Phuket aan te doen en hier een aantal dagen te verblijven. Beide opties zijn erg populair, bedenk van te voren dus goed wat je wilt tijdens jouw vakantie. Jongeren kiezen vaak voor een partyvakantie of jongerenvakantie naar Patong Beach. Zij verblijven hier een aantal dagen en bezoeken de clubs en pubs om te feesten en brakken uit op het strand.

Reistip: Bekijk de pagina met reisorganisaties en ontdek welke reisaanbieders een vakantie Patong Beach aanbieden. 

Vakantie Patong Beach

Fly drive vakantie naar Patong Beach – Lavida Travel

Lavida Travel heeft een ruim aanbod in vakanties naar Thailand. In de aanbieding hebben zij onder andere fly drive vakanties naar Patong Beach. Een fly drive vakantie is een reis waarbij je overnacht in een hotel of resort en je gehele verblijf de beschikking hebt over een huurauto. Zo kan je tijdens je vakantie de omgeving van Patong Beach dus goed ontdekken. Rijd naar alle onontdekte, romantische plekjes of juist naar de hotspots in de buurt. Bekijk de verschillende hotels inclusief huurauto van Lavida Travel en ontdek of jouw droomreis ertussen zit!

Reizen bekijken

Activiteiten & Excursies

Patong Beach PuketHet strand Patong Beach heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten en excursies. Je kunt er ontzettend veel (water-) activiteiten ondernemen. We zetten een aantal activiteiten voor je op een rij:

  • Paragliden
  • Parasailen
  • Kathu Waterval
  • Jetskiën
  • Klimmen en klauteren door de jungle bij Flying Hanuman
  • Varen
  • Wat Suwang Khiri Wong

Hotels & Resorts

Aan het strand van Patong Beach zijn tal van hotels en resorts gevestigd. Je vindt er slaapgelegenheden in alle prijscategorieën. Luxe, dure resorts van alle gemakken voorzien, maar ook goedkopere hotels waar veel jongeren overnachten. Het is slim om van te voren je hotel of resort te boeken. Zeker in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op en rond het strand, waardoor veel kamers al vergeven zijn. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van je vakantie Patong Beach.

Naast resorts en hotels, zijn er ook veel restaurants, bars en winkels aan de boulevard rond het strand. Mocht je even een wandeling maken, of genieten van de mooie zonsondergang, dan kan dat zeker aan deze gezellige boulevard.

We zetten een aantal populaire hotels en resorts voor je op een rij. Inclusief linkjes om ze te bekijken en te vergelijken.

Vakantie naar Patong Beach boeken? Ontdek de goedkope vakanties van Vakantiediscounter!

Goedkope vakanties bekijken

Uitgaan op Bangla Road

Bangla Road is de uitgaansstraat van Patong Beach. Hier vind je ontzettend veel clubs, pubs, discotheken en bars op een rij. Deze straat wordt erg goed bezocht door jongeren die komen feesten en andere toeristen die zin hebben in een drankje en een dansje.

Reistip: Bedenk je van te voren dat er op Bangla Road wel eens misbruik wordt gemaakt van toeristen. Vertrouw niet alle dansende jongens en meiden op hun mooie, Aziatische ogen. 

Weer & Klimaat

Het klimaat op Patong Beach noemen we een tropisch regenklimaat. Het weer wordt gekenmerkt door door een regenseizoen en een droog seizoen. Tijdens het regenseizoen valt er enorm veel regen in korte tijd naar beneden. Dit regenseizoen vindt plaats tussen mei en oktober. Het hele jaar door zijn de temperaturen erg aangenaam. Gemiddeld is het zo’n 31°C.

Leestip: Lees meer over alle mooie stranden van Phuket!

 

photo by: jbremer57, ValeriaBolotova

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world