Vakantie Chiang Mai

Startpunt voor avontuurlijke trektochten door de natuur!

Chiang Mai is een stad zo’n 700 kilometer noordelijker dan Bangkok en de op één na belangrijkste stad van Thailand. Chiang Mai is het begin van een bergachtig gebied dat doorloopt tot aan Laos en Birma. In totaal kent Chiang Mai, ook wel Chiangmai genoemd, 180.000 inwoners. Een vakantie Chiang Mai is zeer aan te raden, zeker voor de wat avontuurlijkere vakantiegangers. Chiang Mai is een startplek voor verschillende wandeltochten en trekkingstochten. Deze stad in het noorden van Thailand kent een eigen cultuur met eigen tradities en een geheel eigen sfeer. Je komt het allemaal tegen tijdens een vakantie Chiang Mai. Ontdek alle tips en interessante plaatsen die je zeker moet bezoeken tijdens je reis naar Chiang Mai in Thailand.

Een reis naar Chiang Mai boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisorganisaties bekijken

Vakantie Chiang Mai

Een vakantie Chiang Mai is erg divers. Er zijn veel activiteiten te ondernemen. Van een olifantentocht tot varen op een bamboeboot en van tempels bezoeken tot genieten van de grote, culturele verschillen. Activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een vakantie Chiang Mai zijn:

 • Wandelen
 • Olifantenrit
 • Wildwatervaren
 • Fietsen
 • Golf
 • Vissen

Tip: Bekijk de pagina met Reisaanbieders en ontdek welke reisorganisaties jouw ideale reis naar het bergachtige Chiang Mai aanbiedt!

Wat Chiang Man in Chiang Mai

Combinatie reis Chiang Mai, Bangkok & Cha Am

333 Travel biedt een combinatie reis naar de bijzondere Thaise steden Chiang Mai, Bangkok en Cha Am. Tijdens deze 12-daagse reis ontdek je het bruisende Bangkok, de indrukwekkende natuur rondom Chiang Mai en kan je heerlijk ontspannen aan het strand bij Cha Am. Kortom; een reis die je alle facetten van Thailand laat zien. Bekijk deze vakantie en ontdek of dit jouw droomreis naar Thailand is.

Reis 333 Travel bekijken

Bezienswaardigheden Chiang Mai

Chiang Mai kent een heel aantal bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn tijdens een vakantie Chiang Mai. In de omgeving zijn veel tempels, de cultuur van de bergbevolking en allerlei sportieve activiteiten zijn hier voorbeelden van. In de omgeving van Chiang Mai staan meer dan 300 tempels. De één nog mooier en indrukwekkender dan de ander. Lees er meer over in het artikel over bezienswaardigheden Chiang Mai. De bekendste tempels van Chiang Mai zijn:

 • Wat Phrathat Doi Suthep
 • Wat Phra Sing
 • Wat Chedi Luang
 • Wat Chiang Man
 • Wat Suan Dok

Tip: Een erg leuke bezienswaardigheid in Chiang Mai is de Night Bazar. Deze grootste markt van de provincie staat vol met kraampjes. eetstalletjes en winkeltjes. Hier is het afdingen geblazen!

Op vakantie naar Chiang Mai boeken? Ontdek de aanbiedingen van 333Travel!

Aanbiedingen bekijken

Jungle

Een van de redenen voor veel toeristen om Chiang Mai te bezoeken is de jungle. Vanuit deze Thaise stad vertrekken verschillende trekkingstochten naar de jungle. Prachtige wandelingen door het regenwoud. Je kunt kiezen uit eendaagse maar ook meerdaagse wandelingen dwars door de jungle? Heb je altijd al een keer in een hutje in de jungle willen slapen? Bezoek dan zeker Chiang Mai in het noorden van Thailand. Bij de meerdaagse tochten slaap je vaak bij mensen in de bergen. Een bijzondere ervaring om te zien hoe de mensen hier leven. Helaas is het wel redelijk toeristisch geworden. In veel dorpjes zie je inmiddels kraampjes vol souvenirs staan. Maar dit mag de pret niet drukken. Een wandeling door de jungle blijft een ervaring die je niet snel zal vergeten!

Nationale parken

Tijdens je vakantie Chiang Mai kan je genieten van de prachtige natuur die deze streek in Thailand je te bieden heeft. Rond de stad vind je tal van nationale parken waar je het ene prachtige uitzicht na het andere hebt. De nationale parken rond Chiang Mai zijn:

 • Doi Inthanon National Park - Chiang MaiDoi Inthanon National Park
 • Doi Suthep Pui National Park
 • Aob Khan National Park
 • Sri Lanka National Park
 • Aob Luang National Park
 • Doi WIang Pha National Park

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Goedkope hotels

Hotels en guesthouses

In Chiang Mai zijn hotels en guesthouses voor ieder budget. Van luxe 5 sterren resorts tot goedkope guesthouses. Een hotel, hostel of resort in Chiang Mai is een stuk goedkoper dan in bijvoorbeeld de dure hoofdstad Bangkok. We zetten een aantal populaire hotels en guesthouses op een rijtje. Inclusief linkjes zodat je ze kunt bekijken en vergelijken. Vergelijk het aanbod goed, zodat je jouw droomvakantie overnacht in een hotel of resort naar wens!

 

photo by: Patsapon

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Chiang Mai!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world