Inentingen & Vaccinaties

Ben je van plan een rondreis door Thailand te maken? Wil je graag op vakantie naar het mooie ‘Land van de glimlach’? Laat je dan goed voorlichten over inentingen en vaccinaties. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor mensen die Thailand bezoeken. Geen verplichte inentingen, maar de GGD raadt wel aan om bepaalde vaccinaties te halen. Tijdens je reis kom je ongetwijfeld in aanraking met zwervende dieren, andere bereidingswijze van voedsel en kleine wondjes. Het is dus heel verstandig om van te voren goed in te lezen over vaccinaties en inentingen. We zetten alle informatie over vaccinaties en inentingen voor je op een rijtje.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Welke inentingen voor Thailand

Voor een reis naar Thailand zijn er geen verplichte inentingen. Het is dus niet verplicht om voor je reis vaccinaties te laten zetten. Behalve als je 7 dagen voor binnenkomst in het land in Zuid-Oost Azië in een land met gele koorts bent geweest. Ben je in een gele koorts land geweest? Dan ben je verplicht om een inenting tegen gele koorts te halen. Andere vaccinaties en inentingen worden door dokters en medische instanties toch wel echt aangeraden.

Advies over vaccinaties

Ondanks dat het dus niet verplicht is om vaccinaties te halen, raden veel dokters en medische instanties het toch aan om je tegen een aantal ziektes in te enten. Aanbevolen vaccinaties en inentingen zijn:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A
 • BMR Inenting (behalve als je de mazelen al hebt gehad)

Inentingen voor langere periode in Thailand

Ga je langer dan 3 maanden naar Thailand voor bijvoorbeeld je werk, vrijwilligerswerk of een lange rondreis? Dan is het advies om je voor nog een aantal ziektes te laten inenten. Ga altijd eerst even langs de huisarts voor het actuele advies. Maar over het algemeen zijn vaccinaties tegen de volgende ziektes aan te raden bij een verblijf van minstens 3 maanden in Thailand. Inentingen tegen:

 • Hepititis B
 • Buiktyfus
 • Hondsdolheid
 • Tuberculose

Thailand ontdekken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Malaria in Thailand

Malaria komt in sommige delen van Thailand voor. De kans dat je wordt besmet in Thailand is niet groot, maar het is goed om je vooral goed te laten informeren. Malariapillen slikken voor een reis naar Thailand hoeft niet. Het is voldoende om een aantal mugwerende maatregelen te treffen. Een aantal tips tegen malaria:

 • Voorkom muggenbeten.
 • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding zodat muggen je niet kunnen prikken.
 • Slaap ’s nachts onder een muskietennet.
 • Krijg je toch koorts tijdens je vakantie in Thailand? Ga dan direct (binnen 24 uur) naar een dokter.

photo by: MarkFisher 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world