Vakantie Koh Mak

Ko Mak, een klein tropisch eiland met authentieke sfeer!

Koh Mak is een klein eiland van Thailand, voor de kust van Cambodja. Het eiland is ongeveer 16 km2 groot en heeft een intieme en knusse sfeer, waardoor het er erg fijn toeven is. Koh Mak, ookwel geschreven als Ko Mak, behoort tot Koh Chang National Marine Park en ligt tussen het grote en gezellige Koh Chang en Koh Kood in. Op het rustige en authentieke eiland wonen in totaal zo’n 600 mensen, wat het dus erg rustig maakt. Verder vind je op het tropische eiland ontzettend veel palmbomen, gezellige vissersdorpjes, witte zandstranden en een prachtige heldere zee. Het eiland kent zo’n 20 resorts en 15 restaurants, er is dus wel degelijk keuze. Lees op deze pagina tips en informatie over een vakantie Koh Mak.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

vakantie-koh-mak-strandenVakantie Koh Mak

Een vakantie Koh Mak heeft je ontzettend veel te bieden. Van mooie duikspots tot heerlijk ontspannen op één van de mooie stranden van het eiland. Het massatoerisme heeft het eiland van Thailand nog niet ontdekt. Het is dus nog redelijk rustig op het eiland. Een vakantie Koh Mak kan je op verschillende manieren invullen. Vakantievormen voor een vakantie Koh Mak:

Reistip: Bekijk de pagina met reisaanbieders Thailand en ontdek welke reisorganisatie jouw ideale vakantie Koh Mak aanbiedt. 

Activiteiten

Tijdens een vakantie Koh Mak in Thailand kan je verschillende activiteiten ondernemen. Populaire activiteiten op en rond het eiland zijn:

 • Duiken
 • Snorkelen
 • Wandelen
 • Scooter rijden
 • Windsurfen
 • Kookworkshop
 • Fietsen
 • Kajakken

Duiken & Snorkelen

De onderwaterwereld is er prachtig, je kunt hier fantastisch duiken en snorkelen. Er zijn verschillende duikscholen waar je kunt leren duiken of zelfs je PADI kunt halen. Koh Mak kent verschillende duikspots waar je zowel als beginnend duiker als als al meer ervaren duiker kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld. Verschillende tropische vissen en kleurrijk koraal kom je tegen tijdens het duiken of snorkelen.

Reis naar Ko Mak boeken? Ontdek welke reisaanbieder jouw droomvakantie aanbiedt!

Reisaanbieders bekijken

Fietsen huren

Een leuke manier om tijdens je vakantie Koh Mak het kleine eiland te ontdekken is op de fiets. Huur een fiets en fiets naar alle onontdekte plekjes die dit eiland rijk is. Fiets langs de rubberplantages, de intieme baaitjes en kokosnootplantages.

Reistip: Zorg dat je altijd je zwemkleding bij je hebt. Het Thaise eiland is niet heel groot, dus je bent zo weer bij een leuk nieuw strandje!

Stranden

thailand-koh-makZoals gezegd, een vakantie Koh Mak organiseer je vooral vanwege de rust die op het eiland heerst en de prachtige stranden. Ieder strand op Ko Mak kan op je lijstje van mooiste stranden van Thailand. Het mooiste strand van het eiland is ongetwijfeld Ao Suan Yai. Op dit zandstrand kan je lekker ontspannen om direct daarna een duik te nemen in de helderblauwe zee. Dit kleine eiland van Thailand kent 4 mooie stranden, die allemaal het bezoeken waard zijn. Het eiland heeft de vorm van een ster met 4 punten, tussen iedere sterpunt vind je een strand. De 4 stranden van Ko Mak zijn:

 • Ao Suan Yai
 • Ao Tan
 • Ao Kao Beach
 • Ao Nid Bay

Hotels & Resorts

Op het Thaise eiland Koh Mak mogen geen hotels of resorts meer bijgebouwd worden. Op deze manier houdt het eiland zijn intieme en knusse karakter. In totaal zijn er zo’n 2000 bedden voor toeristen op dit eiland van Thailand. Er is voor ieder wat wils. Van luxe resorts tot goedkopere hotels. Ongeveer alle hotels en resorts bieden gratis wifi aan. Populaire hotels en resorts zijn:

Reistip: Rond kerst en oud & nieuw is het erg druk op het eiland. Wil je tijdens deze periode het eiland bezoeken? Reserveer dan ver van te voren een hotel of resort!

Op zoek naar een hotel of resort op Koh Mak? Bekijk de hotels!

Hotels vergelijken

Bereikbaarheid Ko Mak

Het eiland Koh Mak bereik je vanaf de Thaise eilanden Koh Chang en Koh Kood. Iedere dag vertrekken er boten naar dit buureiland. In beide gevallen vaar je in ongeveer een uur naar het idyllische, Thaise eiland. Wil je vanaf het vasteland van Thailand het eiland bereiken? Pak dan bij Laem Ngop de boot richting Ko Mak.

Van Bangkok naar Koh Mak

Ditzelfde geldt als je van Bangkok, de hoofdstad van Thailand, naar Ko Mak wilt reizen. Reis vanaf Bangkok naar Trat, vlakbij kustplaats Laem Ngop. Trat is vanaf Bangkok te bereiken per trein, bus en vliegtuig. De bus is de goedkoopste optie, maar tevens duurt deze reis het langst.  Vanaf Trat reis je eenvoudig naar kustplaats Laem Ngop vanweer de boot richting Koh Mak vertrekt.

Tips Koh Mak

 • koh-mak-thailandJe kunt niet pinnen op het eiland. Neem dus voldoende contact geld mee naar Koh Mak. Bij sommige resorts en hotels kan je tegen een kleine meerprijs ook met creditcard betalen.
 • Er is geen openbaar vervoer op Koh Mak aanwezig (alleen taxi’s van hotels en resorts op het eiland). Gelukkig is het een klein eiland en is alles te lopen. Heb je geen zin in wandelen? Huur dan een scooter of een fiets. Ontdek alle onontdekte plekjes van het eiland per scooter of fiets.
 • Ben je op vakantie met kinderen in Thailand? Dan is Koh Mak een ideale bestemming. Het rustige eiland is erg overzichtelijk, de resorts zijn ingericht op kinderen en de mensen en omgeving zijn erg kindvriendelijk! Tevens is het strand en de nabijgelegen zee erg kindvriendelijk.

Weer & Klimaat

Het eiland Koh Mak is onderdeel van de archipel Koh Chang. Deze eilandenarchipel kent een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat het eiland heel duidelijk 2 seizoenen kent. Het natte regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen valt ongeveer van mei t/m oktober. Deze periode heb je veel kans op regenbuien. Het regenseizoen is ook meteen het warmste seizoen. In het droge seizoen ligt de gemiddelde temperatuur wat lager. De populairste reisperiode qua weer en klimaat voor een vakantie naar Koh Mak zijn de maanden januari, februari en maart. Deze maanden heb je de minste kan op regen. De gemiddelde temperatuur op Koh Mak is het hele jaar door boven de 30 graden Celsius.

 

Enthousiast? Bekijk populaire reizen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world