Regenseizoen Thailand

Het regenseizoen in Thailand is misschien wel het meest gevreesde onderdeel tijdens het plannen van je reis. Als je aan een vakantie in Thailand denkt, denk je aan warme temperaturen, een heerlijk klimaat, dagen aan het strand en veel bezienswaardigheden bezoeken. Kan dit ook in het regenseizoen? Wanneer is het regenseizoen in Thailand precies? Wat zijn de gevaren tijdens alle regen? Zijn er misschien ook voordelen? Lees hier alles over het regenseizoen in Thailand.

Vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisorganisaties!

Bekijk reisaanbieders

Wanneer is het regenseizoen?

Thailand kent, net als veel landen in Azië een regenseizoen, ook wel moesson genoemd. Het regenseizoen loopt grofweg van ongeveer mei tot oktober. De meeste regen valt in de maanden juni, juli en augustus. Tijdens de moessonperiode valt er in een korte tijd, heel veel regen. Meestal duurt zo’n (stort)bui ongeveer 1 à 2 uur. De moessonperiode verschilt per regio. In het zuidwesten van Thailand duurt het regenseizoen van ongeveer april t/m oktober. Terwijl er in het noordoosten juist in de maanden oktober t/m januari veel regen valt.

Reizen tijdens het regenseizoen of juist niet?

Is het regenseizoen juist gunstig of ongunstig voor een reis naar Thailand? Dat ligt erg aan jezelf! Tijdens het regenseizoen moet je iedere dag rekening houden met een flinke bui. Deze regenbui valt meestal aan het eind van de middag, daarna klaart het direct weer op. Tegenover een bui per dag staat dat tijdens het regenseizoen, Thailand op zijn mooist is. De natuur staat door het vele water in bloei, deze tijd van het jaar is Thailand op zijn groenst! Een ander voordeel van reizen naar Thailand tijdens het regenseizoen is dat vliegtickets goedkoper zijn en het minder druk is.  De meeste toeristen mijden het regenseizoen. Kortom; ben je niet bang voor een flinke bui per dag en wil je een groen Thailand zien? Overweeg dan zeker op reis te gaan tijdens het regenseizoen.

Voordelen reizen tijdens regenseizoen

Reizen tijdens het regenseizoen in Thailand heeft zo zijn voordelen.

  • Thailand op zijn mooist.
  • Goedkope vliegtickets, goedkopere hotels en dagtripjes.
  • Minder toeristen dus minder druk bij bezienswaardigheden maar ook in het verkeer en openbaar vervoer.
  • Een stuk koeler dan in het warme seizoen.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Nadelen reizen tijdens regenseizoen

Er zitten uiteraard ook nadelen aan reizen tijdens het regenseizoen in Thailand.

  • Iedere dag een regenbui van ongeveer een uurtje.
  • Risico’s qua gezondheid. Door het vele water verspreiden ziektes en uitwerpselen van mensen en dieren zich snel. Ga dus nooit onnodig in het water staan!
  • Tijdens het regenseizoen bestaat de kans op overstromingen, waardoor je vakantie gedeeltelijk in het water kan vallen.
  • Doordat er minder toeristen naar Thailand komen tijdens het regenseizoen, besluiten verschillende hotels en restaurants hun deuren gesloten te houden. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Maar er is altijd ergens ruimte.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world