Fietsen in Bangkok

Ontdek het echte Bangkok op de fiets!

Fietsend door Bangkok ervaar je Bangkok op zijn best. Fietsen in Bangkok betekent een fietstocht door een drukke metropool, maar ook een tocht langs rustige rijstvelden, indrukwekkende tempels, levendige markten en veel locals. Tijdens je verblijf in Bangkok is het ontzettend leuk om deze hoofdstad van Thailand eens op een andere manier te beleven. Fietsen in Bangkok is een onvergetelijke ervaring. Fietsen in Bangkok is ontzettend populair. Er zijn verschillende organisaties die fietstochten uitstippelen en waarbij je met een gids deze prachtige stad gaat ontdekken. Veel gidsen spreken Engels, en sommige tochten zijn zelfs voorzien van een Nederlandstalige gids. Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten over fietsen in Bangkok.

fietsen-door-chinatown-bangkokFietsen in Bangkok

Op de fiets door Bangkok, het is ontzettend leuk. Je rijdt door smalle straatjes, langs drukke markten op weg naar alle bezienswaardigheden van Bangkok. Tijdens georganiseerde fietstours door de Thaise hoofdstad maak je ook een tocht over de Chao Phraya rivier. Alle fietsen gaan op een longtailboat die je naar de overkant van de rivier brengt. Je denkt misschien is dat niet gevaarlijk, fiets in Bangkok? Maar niets is minder waar! De Thai vinden het ontzettend leuk als er een groep toeristen langs fietst. Ook de kraampjeshouders groeten je vriendelijk en zetten rustig een paar kratten voor je opzij. Fietsen in Bangkok is een ware belevenis!

Let op: In Thailand fiets je aan de linkerkant van de weg. Dit went gelukkig snel, maar houd hier wel rekening mee!

Populaire fietsexcursies:

Boek een fietsexcursie tijdens je vakantie en ontdek Thailand op een unieke manier:

Fietsvakanties bekijken

Fietstochten

fietstocht-door-bangkokDe meeste organisaties bieden meerdere fietstochten aan. Vaak is er een fietstocht die je langs alle bezienswaardigheden fietst en veel cultuur van Bangkok laat zien. Je fietst bijvoorbeeld door Chinatown, langs arme wijken, rijstvelden, de Chao Phraya rivier en over het platteland. Naast deze ‘gewone’ tocht bieden veel organisaties ook een Bangkok by night tour aan. Deze tours starten rond 18:00 uur. Tijdens de ongeveer 3 uur durende fietstocht zie je de zon langzaam ondergaan tegen de indrukwekkende skyline van Bangkok. Dit levert prachtige plaatjes op. De fietstochten verschillen erg in lengte. Je kunt deelnemen aan een fietstocht van een dag, maar je kunt ook kiezen om alle hoogtepunten en bezienswaardigheden in 3 uur te bekijken. Een georganiseerde fietstocht door Bangkok is inclusief:

  • Engelstalige of Nederlandstalige ervaren gids;
  • Fiets huur inclusief helm;
  • Water voor onderweg.

Direct een fietstocht boeken? Dat kan! Het is slim om in Nederland al een fietstour te reserveren. Dan weet je zeker dat je mee kunt en ontdek je het fantastische Bangkok per fiets. Aanrader! Boek hier direct jouw fietstocht door Bangkok.

Reis naar Bangkok boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Waarom fietsen in Bangkok?

Waarom is het zo leuk om te fietsen in Bangkok? We zetten een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Je ziet ontzettend veel in relatief korte tijd. De meeste fietstochten duren een dag of halve dag. In deze tijd zie je op de fiets veel meer dan dat je als toerist door de stad dwaalt.
  • Je gaat onder begeleiding van een ervaren gids die je alle ins en outs kan vertellen over Bangkok. Er zijn ook Nederlandstalige gidsen!
  • Je ziet het echte Bangkok. Tijdens de fietstocht fiets je door het echte leven van de Thai en ontdekt de echte cultuur.

Leestip: Lees meer over fietsen in Thailand en fietsvakanties naar die prachtige land!

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Bangkok!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world