Chinatown Bangkok

 

Kleurrijke marktjes, Gouden Boeddha & Chinese tempels

Tijdens je vakantie in Bangkok is het zeer aan te raden om Chinatown in Bangkok te bezoeken. De wijk Chinatown van Bangkok is één van de grootste en oudste Chinese wijken ter wereld en er woont nog steeds een ontzettend grote Chinese gemeenschap met hun eigen gebruiken en hun eigen cultuur. Chinatown kan je zien, ruiken en proeven. De hele wijk is één grote belevenis van geuren, kleuren en beelden. Dit ooit financiële centrum van de hoofdstad van Thailand is nu één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Je kijkt hier je ogen uit. Van kleurrijke, exotische kraampjes tot allerlei soorten eettentjes waar je heerlijk op straat kunt eten. En van de bekende Chinese Poort als ingang tot verschillende Chinese winkeltjes vol souvenirs en typische Chinese producten. Kortom; Chinatown is een must als je meerdere dagen in Bangkok verblijft. Lees meer over het Chinatown van Bangkok!

Locatie Chinatown Bangkok

Chinatown Bangkok vind je in het centrum van Bangkok, vlakbij het centraal station Hualampong station. Chinatown ligt tussen Hualampong en de Chao Praya rivier. De Chinese wijk bevindt zich tussen de straten Yawarat en Sampeng Road. Het makkelijkst reis je dus naar het centrale treinstation en vanaf daar kan je Chinatown lopend bereiken. Je kunt vanaf hier ook een taxi nemen en je voor de poort af laten zetten. Houd er bij een taxirit wel rekening mee dat het overdag ontzettend druk is op de weg. Lopend ben je er meestal sneller. Onderaan de pagina vind je een handige kaart van Chinatown in Bangkok. Je kunt op de kaart eenvoudig inzoomen als je specifiek naar iets op zoek bent.

TIP: Bezoek Chinatown door middel van een Chinatown culinaire wandeling!

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden Chinatown Bangkok

Er zijn een aantal bezienswaardigheden en leuke straten die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Chinatown van Bangkok.

 • chinatown-bangkokSampeng Lane
  Sampeng Lane is een smalle winkelstraat waar het altijd bomvol locals en toeristen is. Je kunt hier van alles kopen; levenswaren, verse groente en fruit maar ook kleding en souvenirs. Een ontzettend leuke straat, ook als je niks nodig hebt. Verbaas je over de prachtige kleuren en geuren die je tegemoet komen!
 • Wat Traimit
  Wat Traimit is de grootste Gouden Boeddha ter wereld van 3 meter hoog. Vlakbij Hua Lamphong Station vind je dit immense boeddhabeeld met allerlei Chinese Heiligdommen in de buurt. De openingstijden van Wat Traimit zijn 8:00-17:00.
 • Kleurrijke markten
  Chinatown kent ontzettend veel kleurrijke markten. Bezoek bijvoorbeeld de stoffenmarkt bij Sampeng Lane of één van de andere markten:

  • Phahurat
  • Nakom Kasem
  • Pak Khling
  • Pak Klong Talard
  • Soi Isara Nuphap
 • Trok Itsarannuphap
  Trok Itsarannuphap is één van de mooiste smalle straatjes van het Chinatown van Bangkok.
 • poort-chinatown-bangkokChinatown Poort
  Op de Odeon rotonde staat de poort tot de Chinese wijk. Deze Chinese poort staat er eigenlijk pas net, hij is gebouwd in 1999 ter gelegenheid van de 72e verjaardag van de koning.
 • Yaowarat Road
  Yaowarat Road is de hoofdstraat van Chinatown Bangkok. Hier zie je veel bedrijvigheid en hier is het altijd erg druk. Aan weerszijde van de weg zie je veel winkels, kraampjes en mooie gebouwen.
 • Goudwinkels
  Het Chinatown van Bangkok staat bekend om zijn vele goudwinkels. In Chinatown vind je meer goudwinkeltjes per vierkante meter dan waar ook in Bangkok! Dit is dus de ideale plek om een klompje goud of een gouden sieraad te kopen. De meeste goudwinkels vind je langs Yaowarat Road.
 • Chinees Boeddhistische tempels
  Naast de bekende Wat Traimit zijn er nog een aantal bijzondere tempels en kloosters die je kunt bezoeken. Tijdens het wandelen door de Chinese wijk kom je ze vanzelf tegen.

  • Wat Mangkon Kamalawat
  • Wat Kanikaphon
  • Li Thi Miew Temple
  • Wat Chakrawat

Vakantie naar Bangkok boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Eten & Drinken

bangkok-chinatownDe geur van eten en drinken in Chinatown komt je al van verre tegemoet. De mensen eten en koken hier veelal op straat, dus van ver ruik je al allerlei specerijen, verse groente en vleesgeuren. Het eten, het streetfood van Bangkok, wordt gezien als het beste streetfood van de wereld. Haal hier dus zeker iets lekkers bij één van de vele kraampjes op straat. Naast al het eten op straat zijn er ook verschillende bars en restaurants waar je heerlijk kunt eten of een drankje kunt drinken. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Grand China Princess aan Yaowarat Road. Dit restaurant op hoogte geeft je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Na 2 uur heeft het restaurant een rondje van 360° gedraaid en heb je alles van Chinatown kunnen bewonderen!

Reistip: Hoe drukker het bij de kraam op straat is, hoe lekkerder het voedsel in de meeste gevallen!

wandelen door chinatown

Culinaire wandeltour door Chinatown in Bangkok

Bezoek Chinatown en boek een culinaire wandeltour. Je kunt deze wandeltocht eenvoudig vanuit Nederland boeken. Je loopt samen met een gids door de levendige marktjes en probeert allerlei hapjes. Ontdek de Thaise en Chinese kookkunsten. Bekijk deze onvergetelijke wandeling door Chinatown!
Culinaire wandeling Chinatown

Geschiedenis Chinatown Bangkok

Chinatown Bangkok is rond 1782 ontstaan. De Chinezen zijn toen verhuisd van de oude stad Rattanakosin naar het huidige Chinatown in Bangkok. Vanaf toen is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste en meest toeristische wijken van Bangkok. Inmiddels woont er nog steeds een grote Chinese gemeenschap in deze Thaise wijk.

Chinees Nieuwjaar

De mooiste en indrukwekkendste periode om Chinatown Bangkok te bezoeken is tijdens Chinees Nieuwjaar. Dit is niet ‘gewoon’ op 31 december en 1 januari, net zoals wij dat vieren. Chinees Nieuwjaar wordt berekend door middel van de maankalender. Ieder jaar valt Chinees Nieuwjaar op een andere dag. Meestal vieren ze hun nieuwe jaar rond februari. Tijdens het Chinese nieuwe jaar verbranden de Chinezen alles wat ze niet meer willen herinneren. Van kleren tot mobieltjes en van geld tot auto’s, alles wordt ritueel verbrand. Dit offeren zij aan hun voorouders. Je zult begrijpen, dit geeft een enorm groot feest. Mocht je tijdens deze periode in Bangkok zijn, neem dan zeker een kijkje in Chinatown!

Een vakantie naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Kaart Chinatown in Bangkok

photo by: ChrisgelRyanCruz, PietroMotta

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Bangkok!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world