Bezienswaardigheden Koh Samui

 

Tempels, watervallen en prachtige natuurparken.

Eén van de populairste eilanden van Thailand is ongetwijfeld Koh Samui. Dit eiland is na Phuket en Koh Chang het grootste eiland van het land in Zuid-Oost Azië. Klein-Bangkok, zoals Koh Samui ook wel wordt genoemd, heeft leuke bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Het eiland kent verschillende boeddhistische tempels, prachtige stranden en leuke dorpjes waar je zeker een kijkje moet nemen. Lees op deze pagina alles over bezienswaardigheden Koh Samui en wat je kunt doen op dit leuke Thaise eiland.

Tip: Meer tips over het eiland Koh Samui lezen? Bekijk de pagina over dit Thaise eiland.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Bezienswaardigheden tempels

Bezienswaardigheden Koh Samui - Wat Phra YaiWat te doen op Koh Samui? Ontdek de vele bezienswaardigheden die dit eiland rijk is. Belangrijke bezienswaardigheden op Koh Samui zijn boeddhistische tempels. Een excursie naar één van de tempels op Koh Samui is een leuke afwisseling na een dagje zonnen op het strand. Koh Samui kent 2 tempels die zeker het bezoeken waard zijn: Wat Plai Laem en Wat Phra Yai.

Wat Phra Yai

Ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden op Koh Samui is Wat Phra Yai, de tempel van Big Boeddha. Wat Phra Yai is een groot tempelcomplex in het noorden van het eiland. Big Boeddha is 12 meter hoog en zit op een klein eilandje uit te kijken over het eiland Koh Samui. Als je het grote, met goud vergoten Boeddhabeeld bereikt hebt, heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Rondom Big Boeddha vind je nog allerlei kleinere Boeddhabeelden.

Wat Plai Laem

Wat Plai Laem - Koh SamuiEen ander erg populaire bezienswaardigheid op Koh Samui is Wat Plai Laem. Op dit grote tempelcomplex vind je onder andere het bekende Boeddhabeeld met 18 armen. Het tempelcomplex is erg kleurrijk, je vind er allerlei verschillende beelden van religieuze goden. Wat Plai Laem is te bereiken via een soort steiger over het water. In het water zwemmen vissen die je voor een paar Baht kunt voeren.

Reistip: Bezoek Wat Plai Laem in de ochtend. De tempel is dan prachtig verlicht met lampjes en je hoort de monniken hun gezangen zingen.

Wat Khunaram

Wat Khunaram is voor westerlingen een minder bekende tempel, maar voor de Tai is deze tempel erg belangrijk. Wat Khunaram staat beter bekend als de tempel van de gemummificeerde monnik. Een van de belangrijkste monniken: Loung Pordaeng werd na zijn dood gemummificeerd en hier tentoongesteld. Het bijzondere aan de gemummificeerde monnik is dat hij in meditatiehouding zit. Er wordt gezegd dat hij in deze houding ook is gestorven. Het bijzondere aan deze tempel is dat het niet een tempelcomplex is met veel goud, maar een erg authentieke tempel. Deze tempel heeft bijvoorbeeld mooie, blauwe luiken in plaats van een groot goud Boeddhabeeld. Wat Khunaram vind je tussen 2 andere bezienswaardigheden op Koh Samui, tussen de Na Muang watervallen en Hua Thanon.

Een vakantie naar Koh Samui boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbieders bekijken

Na Muang Waterval op Koh SamuiPopulaire bezienswaardigheden Koh Samui

Het eiland Koh Samui kent een aantal populaire bezienswaardigheden en excursies. De tempels Wat Phra Yai en Wat Plai Laem horen hier zeker bij. Naast deze boeddhistische tempelcomplexen zijn ook de Na Muang Waterval, het mangrovebos en Wat Lamai populaire bezienswaardigheden op het eiland.

Na Muang Waterval

De Na Muang Waterval bestaat uit 2 watervallen en zijn de mooiste watervallen van het eiland. De eerste Na Muang Waterval die je tegenkomt is een waterval van 18 meter hoog. Het waterplonst neer in een pooltje waar je heerlijk in kan zwemmen. De tweede Na Muang Waterval is een stuk hoger, die is 80 meter. De watervallen kan je lopend bereiken. Je loopt dan ongeveer een halfuurtje over glibberige paadjes omhoog en hebt onderweg een prachtig uitzicht.

Reistip: De Na Muang Watervallen kan je ook per olifant bereiken. Op de rug van de olifant rijd je omhoog richting de hoogste waterval. 

Ang Thong National Marine Park

Ang Thong National Marine Park - Bezienswaardigheden Koh SamuiAng Thong National Marine Park, of Nationaal Zeepark Angthong, is een nationaal park zo’n 31 kilometer ten noordwesten van het eiland Koh Samui. Dit nationaal park bestaat uit onbewoonde 42 eilanden en is zo’n 102 km² groot. Het hele gebied is beschermd natuurgebied en dat zie je meteen! Het is er werkelijk prachtig. De eilanden zijn weelderig met flinke rotsen. Dit geeft een schitterend contrast met de helderblauwe zee en de hagelwitte stranden. Dit in combinatie met de tropische palmbomen maken het geheel werkelijk een prachtig plaatje.

Reistip: Klim tijdens je bezoek aan Ang Thong National Marine Park vanaf het strand Koh Wua Talab omhoog. Je komt bij een prachtig uitzichtpunt vanwaar je een onwijs mooi uitzicht hebt over de rotsen, palmbomen en het zandstrand. 

Excursies Koh Samui

Vanaf het eiland Koh Samui kan je verschillende excursies ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld één van de omliggende eilanden om een nog beter beeld van Thailand te krijgen. Of huur een dag een boot en ga lekker varen. Een andere leuke activiteit is het de dichtstbijzijnde stad op het vasteland Surat Thani bezoeken. Het eiland zelf kent ook gezellige steden die je tijdens een excursie kunt bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het gezellige Chaweng. Een moderne stad met allerlei leuke winkeltjes, markten en restaurants. Leuke eilanden in de buurt om te bezoeken door middel van een excursie zijn:

Het prachtige Koh Samui ontdekken? Bekijk het reisaanbod van De Jong Intra!

Reisaanbod De Jong Intra

Bezienswaardigheden Koh Samui op de kaart

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world