Duiken Koh Samui

Het Thaise eiland Koh Samui is een prachtig eiland waar het goed toeven is tijdens je vakantie of rondreis door Thailand. Eén van de hoofdredenen voor toeristen om een vakantie naar Koh Samui te plannen zijn de prachtige stranden. Steeds meer vakantiegangers zoeken dit gebied op vanwege de mooie duikspots. Rondom het hele eiland vind je allerlei plekken waar je perfect kunt duiken en snorkelen. Duiken bij Koh Samui doe je bijvoorbeeld bij de kleine eilanden Ko Kra en Ko Losin. Andere mooie duiklocaties zijn Sail Rock, Koh Yippon en Koh Tan. Lees op deze pagina onafhankelijk advies en tips over snorkelen en duiken bij Koh Samui.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Duiken Koh Samui

Rond het eiland Koh Samui zijn tal van mooie duiklocaties. Het water in de nabijgelegen zee is niet heel helder, het is dus verstandig om een excursie te boeken naar één van de nabijgelegen eilanden. Hier vind je de mooiste duikspots. Naast duiken, kan je op deze eilanden ook goed snorkelen. Het wat is kristalhelder en je vindt er kleurrijk koraal, walvishaaien, tropische vissen, onderwaterbergen en een immense onderwaterwereld. Duiken in de omgeving van Koh Samui is voor zowel de beginnende duiker als voor de al meer ervaren duiker ontzettend leuk. Door de verschillende duiklocaties, is er voor ieder wat wils.

Leestip: Lees meer over een duikvakantie naar Thailand en op welke plekken je nog meer fantastisch kunt duiken in Thailand. 

Wanneer duiken en snorkelen

De beste duikperiode zijn de maanden juni t/m augustus. De temperatuur van het water is dan het aangenaamst en het water is het helderst waardoor je de mooiste tropische vissen ziet rondzwemmen. Deze periode is het beste als je wilt duiken en snorkelen in de omgeving van Koh Samui.

Mooi duiklocatie Koh SamuiPopulaire duikspots

In de omgeving van het Thaise eiland Koh Samui zijn verschillende mooie duiklocaties. Alle duikspots vaar je met een bootje heen waarna je een heerlijke duikervaring zult opdoen. Populaire plekken voor snorkelen en duiken Koh Samui zijn:

  • Sail Rock
  • Koh Yippon
  • Ko Kra
  • Koh Losin
  • Koh Tan
  • Angthong Marine Park

Duikvakantie naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Bekijk aanbieders

Duikscholen & Excursies

Koh Samui kent een heel aantal duikscholen waar je kunt leren duiken. Je kan hier ook duikspullen huren en zij organiseren tevens excursies zodat jij met hen mee kan duiken. De duiklessen vinden meestal plaats in kleine groepjes, zodat je alle aandacht krijgt. Zo krijg je het duiken het snelst onder de knie. Tijdens deze duiklessen is het vaak mogelijk om je PADI te halen. Naast duikinstructies, organiseren de meeste duikscholen ook duikexcursies. Tijdens een excursie ga je een hele of halve dag mee naar een mooie duiklocatie en mag je onder begeleiding duiken. Je duikinstructeur weet alle mooiste plekjes van het gebied, dat wordt dus ultiem genieten!

PADI halen

PADI Koh Samui DuikenBij de meeste duikscholen heb je de mogelijkheid om je PADI te halen. Een PADI Open Water Diver Cursus is een cursus waarin je alle ins en outs leert over duiken op open zee. Een PADI duikbrevet is overal ter wereld geldig, je mag er dus alle mooie koralen en onderwaterwerelden ter wereld mee bewonderen. Dit duikbrevet haal je in ongeveer 3-6 dagen. Dit ligt aan de duikschool hoe snel deze de cursus aanbiedt. Naast een heleboel theorie over ademhalen, duikinstructies en technologie, krijg je uiteraard ook de mogelijkheid om duiken in de praktijk te leren door middel van praktijkonderdelen.

Snorkelen Koh Samui

Naast duiken kan je rond het eiland Koh Samui ook fantastisch snorkelen. Heb je geen tijd of zin in een korte duikopleiding? Of houd je gewoon meer van snorkelen dan van duiken? Ga dan zeker snorkelen in de omgeving van Koh Samui. Snorkelen bij Koh Samui is ontzettend mooi. Je ziet de mooiste tropische vissen, indrukwekkend kleurrijk koraal en prachtige onderwaterbergen. Het grote voordeel van snorkelen is dat je niet een duikcursus hoeft te betalen. Iedereen die kan zwemmen, kan een snorkelset huren en genieten van de onderwaterwereld.

photo by: andre.reif, phuketphotographer, phuketphotographer

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world