Duiken op Koh Chang

 

Prachtige duikplekken & onderwaterwereld!

Het Thaise eiland Koh Chang is de laatste jaren een steeds populairdere vakantiebestemming. Het heerlijke klimaat, de vele faciliteiten en de vriendelijke mensen maken dit eiland tot een fijne plek om te zijn. Maar voor veel toeristen, backpackers en vakantiegangers is er één belangrijk punt waarom een vakantie Koh Chang steeds meer in opkomst raakt: de prachtige onderwaterwereld! Het onderwaterleven in de omgeving van Koh Chang is werkelijk prachtig. Veel kleurrijke, tropische vissen, grote barracuda’s en veel prachtig koraalrif maken duiken in Koh Chang tot een must do. Of je nu een ervaren duiker bent of het juist graag wilt leren. Ga naar Koh Chang en ga duiken of snorkelen. Op deze pagina geven we je informatie en tips rondom Koh Chang en duiken en snorkelen.

koh-chang-duikenKoh Chang duiken

Zoals gezegd, duiken is één van de belangrijkste redenen voor een verblijf op het exotische eiland Koh Chang. Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van duiken in deze omgeving. Zowel voor de ervaren duikers als duikers in spe is dit gebied een aanrader. Je kunt een duikvakantie boeken en hier een aantal weken verblijven. Op deze manier krijg je duiken goed onder de knie en kan je je PADI behalen. Het is ook mogelijk om tijdens een rondreis Thailand, eilandhoppen Thailand of een backpackavontuur dit eiland een dag of enkele dagen te bezoeken. Tijdens deze dagen leer je de beginselen van het duiken. Grote kans dat je hier dan nog eens terug wilt komen om alle fijne kneepjes van het vak te leren!

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Onderwaterwereld

De onderwaterwereld rond het eiland Koh Chang is ontzettend mooi. Door de prettige watertemperatuur kom je hier vele verschillende soorten onderwaterdieren tegen. Het onderwaterleven in de omgeving van dit eiland van Thailand bestaat onder andere uit clownvissen, papegaaivissen, roggen, zeesterren, grote barracuda’s, steenvissen, kogelvissen, koningsmakreel, zeeschildpadden,walvishaai, indrukwekkend koraal en nog veel meer! Tevens kom je bij een aantal duikbestemmingen wrakschepen op de bodem van de zee tegen. Dit geeft het duiken op Koh Chang een extra leuke dimensie.

Populaire duikplekken

Op het hele eiland zijn verschillende populaire duikplekken. Een groot pluspunt, zo verspreidt de drukte zich over het hele Thaise eiland. We zetten alle mooie plekken om te duiken voor je op een alfabetisch rijtje:

 • Adventure Reef
 • Blueberry Hill
 • Hin Luk Bath
 • Hin Rap North
 • onderwaterwereld-koh-changHin Rap South
 • Hin Rua Teak
 • Hin Sam Sao
 • Koh Maak
 • Koh Nok
 • Koh Khlum
 • Koh Rang Pinnacles
 • Koh Song Pe Nong
 • Koh Thian
 • Koh Tong Lang
 • Koh Wai
 • Koh Yak Yai
 • Tree Finger Reef

Jouw onvergetelijke duikvakantie ervaren? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Zoals je ziet, een hele lijst aan mooie duikspots. Gelukkig hoef je deze niet allemaal zelf te onthouden of zelf te bepalen waar je wilt duiken. De duikschool of duikexcursie waarmee je gaat duiken kent deze duiklocaties ook en zoekt de meest geschikte plekken voor je uit!

Duikscholen

duiken-koh-changHet Thaise eiland Koh Chang kent een heleboel duikscholen waar je kunt leren duiken. Er zijn zowel Nederlandse duikscholen als Engelstalige duikscholen. Je kunt dus kiezen net wat je prettig vindt. Bij een duikschool kan je leren duiken en meer ervaring opdoen op het gebied van duiken en ademhalingstechnieken onderwater. De eerste paar lessen leer je duiken in een zwembad en vervolgens mag je de grote zee in. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren duikinstructeur of instructrice. Tevens organiseren de duikscholen allerlei duikexcursies naar de mooiste duikplekken in de omgeving. Je gaat dan met een instructeur mee op de boot, de instructeur wijst je de mooiste duikplekjes.

Reistip: Bij de duikschool kan je alle duikmaterialen lenen. Je hoeft dus niks mee te nemen van huis!

PADI halen

Bij de duikscholen op Koh Chang is het mogelijk om je PADI te halen. Dit is een wereldwijd duikbrevet waarmee je overal ter wereld mag duiken in open zee. Erg handig als je van plan bent vaker te gaan duiken in Thailand bijvoorbeeld. Het verschilt per duikschool hoelang je over je PADI halen doet. De ene duikschool biedt een spoedcursus waarbij je je duikbrevet in 3 dagen haalt, bij de ander duurt het een aantal dagen meer. Bedenk van te voren goed hoe veel dagen in op Koh Chang wilt verblijven en hoeveel dagen daarvan je wilt besteden aan duiken.

Reistip: Lees meer over een duikvakantie in Thailand en andere mooie duikbestemmingen van Thailand!

Een vakantie naar Koh Chang boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor een duikvakantie naar Thailand? Wanneer kan je het beste naar Koh Chang reizen voor de beste duik- en snorkelervaring? De beste reistijd voor een reis naar Koh Chang zijn de wintermaanden november t/m april. Het weer is dan het aangenaamst.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world