Openbaar vervoer Bangkok

 

Taxi’s, tuk tuk’s, bussen, boten & treinen

Het verkeer in Bangkok is altijd erg druk. Het enige moment dat het ietsje minder druk is, is midden in de nacht. Maar ook dan is er nog vol op leven in de straten van Bangkok. Door deze drukte, is het verstandig om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Bangkok bestaat onder andere uit: taxi’s, metro’s, bussen, treinen en boten. Op deze pagina vertellen we je alles over het openbaar vervoer van Bangkok. Het openbaar vervoer in Bangkok is prima geregeld. Door je hand op te steken stopt er binnen 2 minuten een taxi voor je neus. De metro en bussen brengen je naar alle bezienswaardigheden. En het openbaar vervoer is ook nog eens erg goedkoop. Lees meer over openbaar vervoer Bangkok.

Een reis naar Thailand boeken? Bekijk de populairste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Taxi's en Bus in BangkokTaxi’s

Taxi’s is de meest comfortabele optie van openbaar vervoer in Bangkok. Zeker voor langere afstanden en ritten buiten de spits is een taxirit een goede keuze. Neem tijdens de spits nooit een taxi. Je staat dan geheid in de file, waardoor de ritprijs enorm duur wordt.

Taxi tips & trucs

 • Houd altijd een rijdende taxi aan in plaats van in te stappen in een stilstaande taxi.
 • Zorg dat je het adres waar je heen wilt op papier bij je hebt. In het Engels en Thais.
 • Onderhandel niet over de prijs, maar rijd op de taximeter.
 • Houd je tas met waardevolle spullen altijd bij je. Je koffer of backpack kan prima in de achterbak.
 • Probeer gepast te betalen. Zorg dat je klein geld bij je hebt door van te voren al even snel een flesje drinken te kopen in de supermarkt.
 • Het is gebruikelijk om de prijs van de taxirit naar boven af te ronden.
 • Sommige taxichauffeurs ‘vergeten’ wisselgeld terug te geven, wees hier alert op!

Tuk Tuk

Openbaar vervoer Bangkok - Tuk tukDe Tuk Tuk is erg kenmerkend voor het openbaar vervoer van Bangkok. Helaas is een rit in de Tuk Tuk erg duur en hierdoor dus niet echt aan te raden om veel gebruik van te maken.

Tuk Tuk tips & trucs

 • Houd altijd een rijdende Tuk Tuk aan in plaats van in te stappen in één die stilstaat.
 • Onderhandel van te voren over de prijs.
 • Een tour door de stad betekent, bij veel winkels verplicht naar binnen.
 • Benzinekosten zijn altijd voor de Tuk Tuk bestuurder. Trap er niet in als ze vragen die te betalen.

Een onvergetelijke Tuk Tuk ervaring? Bestel direct een kaartje en ervaar Bangkok op een Tuk Tuk!
Reistip: Boek je rit met een Tuk Tuk al vanuit Nederland, zodat je zeker weet dat je een rit hebt.

Bussen

Het meestgebruikte vervoermiddel door locals is de bus. De stad kent een erg goede busverbinding. Bussen brengen je werkelijk overal heen. Op de bushaltes staat niet altijd duidelijk aangegeven welke bussen er stoppen. Het is verstandig om dit goed na te vragen. Tref je een bus zonder airco? Dan reis je gratis. Een normale busrit met airco kost ongeveer 15 Baht (ongeveer €0,40).

Reis naar Bangkok boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Chao Phraya River Express

Openbaar vervoer Bangkok - TaxibootOver de rivier door Bangkok de Chao Phraya Rivier, varen diverse soorten boten. Van grote vrachtschepen tot toeristenboten en de Chao Phraya River Express. De bootservice vaart tussen Nonthaburi in het noorden van Bangkok, tot aan het meest zuidelijke puntje van Bangkok. Tussen deze 2 punten zijn 40 haltes waar de Chao Phraya River Express dagelijks stopt. Zeker tijdens de spits is dit een erg goed vervoermiddel, doordat je je over het water vervoert. Tevens zie je Bangkok vanaf het water, wat een erg leuk beeld geeft. Een ticket voor deze boottaxi kost 18 THB (ongeveer €0,50) en betaal je aan boord.

Gekleurde vlaggen

De boten varen verschillende routes. Ze zijn te herkennen aan de gekleurde vlaggen boven op de boot. Er zijn 5 verschillende lijnen: groen, geel, oranje, blauw en zonder vlag.

BTS Skytrain

Een snelle en goedkope manier van vervoer is BTS Skytrain. Het nadeel aan de trein is dat je niet overal een station in de buurt hebt. Toch is deze manier van openbaar vervoer een aanrader, omdat het erg veilig is en snel is. Ben je van plan meerdere keren per dag met de trein te reizen? Dan is het voordelig om een BTS Skytrain dagskaart te kopen. Deze dagkaart koop je voor 140 Baht (ongeveer €3,50).

Treinlijnen

Er zijn 2 treinlijnen. De ene rijdt in ongeveer 30 minuten van Northeastern Bus Terminal naar Sukhumvit. De ander rijdt in 15 minuten van het Nationaal Station naar de Taksin Bridge.

Reis naar Bangkok boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Aanbiedingen bekijken

Metro (MRT)

De metro in Bangkok is volledig ondergronds. Rijdt de BTS Skytrain ergens niet heen? Stap dan eenvoudig over op de metrolijn.

Motortaxi

Een groot voordeel van de motortaxi is dat hij overal tussendoor rijdt. Staat er file of is het ergens druk? Jouw persoonlijke chauffeur scheurt overal tussendoor en brengt je snel van A naar B. Een nadeel is dat je maar in je eentje achterop kan. Reis je met meerdere personen, raak je elkaar dus sneller kwijt.

Let op: Helm is verplicht. Die mag je lenen van de chauffeur. 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Thailand!

Aanbiedingen bekijken
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world